Kveldsbad i solnedgangen!

God morgen! Nå har jeg inntatt en god frokost i solsteika og tenker å jobbe med brunfargen noen timer til, før turen går hjem igjen. I morgen står jobbing for tur, så da må jeg ta farvel med hytta for denne gang. FOR noen fine dager jeg har hatt her altså, og som jeg har kosa meg! Nydelig vær – stillhet – bading – vennebesøk. Helt perfekt, spør du meg!

I går tok jeg meg et kveldsbad rett før sola gikk ned. Det er så deilig å få vasket bort solkremen, samt å kjøle seg ned litt etter en lang dag i solen. Jeg og Kristina hadde plasket i vannet i halvannen time tidligere på dagen også, men det fristet rett og slett med et bad til! Man må utnytte muligheten når vannet ligger like nedenfor hytta <3

Nå skal jeg ut å nyte sola i to-tre timer til, før turen går hjemover! Vi snakkes <3

Bildedryss fra konfirmasjon!

God formiddag! Nå har jeg fått i meg litt frokost, sett elgkyssing og shortsdebatt på God Morgen Norge og tenker å sette meg ut i sola hvert øyeblikk. Jeg koser meg fortsatt glugg ihjel på hytta, nyter stillheten og finværet til det fulle!

Søndag var jeg i konfirmasjon til kusina og fetteren min, og for et fint og smilende tvillingpar som har blitt voksne. Tiden flyr altså! Under kommer et bildedryss fra dagen…

Haha, ser dere fotograf nummer to i bakgrunnen? Jeg og far tok masse bilder, og jeg fikk også i oppgave å ta bilder av konfirmantene. De skal jeg vise dere senere!

En fantastisk fin dag var det hvertfall <3 Ha en fin dag!

Hytteidyll!

Heisann! Nå har jeg satt meg godt til rette på verandaen på hytta, med cola zero i glasset og flagget vaiende ved siden av. ENDELIG har jeg fått ordnet meg en liten “miniferie” frem til torsdag, og dagene skal tilbringes på hytta. Det er tre uker siden siste eksamen, men det har gått i ett med jobbing siden det. Derfor skal jeg nyte noen fridager til det fulle!

Jeg lagde meg en stor bolle med fruktsalat da jeg kom hit i stad, som jeg med god samvittighet kan ta meg en smak av i løpet av dagene her. Jeg er her aleine, så det ble mine favoritter: jordbær, kiwi, ananas, banan og druer. NAM!

Det skal forresten også sies at gradestokken viser tyve grader i vannet, så badetøyet er pakket. Og jeg regner jammen med det kommer til å bli brukt denne gangen også. Opptil flere ganger!

Som jeg skal kose meg her! Ha en fin dag <3

Gårsdagen // jobb og 3 besøk!

04:00. Alarmen min ringte. Jeg skulle nemlig på jobb klokken 5, så i går var jeg jammen våken før sola. Bensinstasjonen åpner 6 i ukedagene, og da er det mye som skal gjøres før den tid.

05:00. Jeg hadde kommet meg på jobb og satte i gang med morgenrutinene. Boller, brød, vafler og bakevarer skal stekes. Baguetter skal smøres og alt skal settes klart til åpning. Det tar sin tid, hehe!

12:00. Jeg var ferdig på jobb. Herlighet, så deilig å være ferdig med jobbdagen allerede klokken tolv – og ha hele dagen igjen. Jeg kjørte raskt hjemom for og skifte, og kjørte videre til ei venninne.

13:00. Jeg dro en tur til Emilie, som akkurat har flyttet inn i nytt hus. Så fint de har fått det altså! Vi spiste deilig kyllingsalat til lunsj, og nøt jordbær og vannmelon i solveggen. 

16:00. Jeg dro hjem og hentet søsteren min, så reiste vi videre til mor og far.

17:30. Vi fikk servert nydelig middag med laks og tilbehør, og fikk is til dessert. Lusus! Veldig koselig å få besøkt mor og far også, noe vi må bli enda flinkere på oftere.

21:00. Vi reiste hjemover igjen, og tok like gjerne en snartur innom bestemor og bestefar på hjemveien også gitt. Hehe, tre besøk på en dag – det er ikke ofte skjer i min verden akkurat. Men koselig var det!

23:00. Klokken elleve var jeg endelig hjemme. Da merket jeg de 19 timene jeg hadde vært våken kan du si. Jeg sovnet veldig fort hvertfall!

Ha en fin dag! <3

Oppskrift – supergode fullkornsrundstykker!

God morgen og riktig fin fredag! Jeg håper alle hadde en fin feiring i går, med venner, familie, god mat og is – eller jobbing som meg. Jeg var på jobb fra klokken tolv på formiddagen til tolv på kvelden, og det var altså så mange blide mennesker innom. Det er det som er så gøy med disse høytidsdagene, at folk er litt ekstra blide! Også så mange fine bunader å se i går i tillegg.

På onsdag lagde jeg noen supergode, saftige og sunne rundstykker, og disse må jeg nesten dele oppskriften på. Deigen lages på rekordtid og de skal ikke heves. Oppskriften holdt til 24 rundstykker for min del!

Du trenger:
1. 
800g cottage cheese (2 bokser) 
2. 7 egg 
3. 350 g 4-korns blanding 
4. 500 g havregryn 
5. 3 ts bakepulver 
6. 1/2 ts salt

1. Bland cottage cheese, 6 av eggene og eggehviten fra det siste i en stor bolle. Mos det med en stavmikser eller bruk en blender. Jeg måtte bruke smoothiemaskinen min, og det funket veldig bra! Pass på at det blir en jevn og fin blanding, men noen klumper cottage cheese gjør ingenting.

2. Vend i havregryn, 4-korns blanding, bakepulver og salt i med en slikkepott. Deigen vil bli og skal være klissete.

3. Kle stekebrett med bakepapir, og form passe store rundstykker med hendene. 

4. Rør den siste eggeplommen sammen med litt vann, og pendsle rundstykkene. Strø over litt sesamfrø om ønskelig.

5. Stek rundstykkene midt i ovnen på 200 grader, i ca 20-25 minutter.

6. Avkjøl på rist litt før servering.

Vipps, så har du ferske, sunne og gode rundstykker til frokost, lunsj eller kvelds! Jeg fryser ned mesteparten, og tar heller opp det jeg trenger fra dag til dag.

Håper det faller i smak!

Flagg for landet vårt og de som har kjempet for oss!

I dag, 17.mai er det Norges nasjonaldag. En dag vi feirer landet vi er vokst opp i, landet vi har flyktet til eller landet vi studerer i. La oss feire og stå sammen i dag. Sammen med folk vi er glad i; gå i tog, passe på de eldre og syke, servere pølser eller feire siste dag som russ. For denne dagen skal vi feire vår grunnlov.

Det er mange ting vi feirer, og bør tenke over at vi feirer i dag. For mange år siden, kjempet flere tusen nordmenn for vår frihet. Den friheten vi har i dag, det trygge og rike landet vi bor i, de rettighetene vi har i dag. Tusenvis av nordmenn har kjempet med liv og død for at vi skal ha det godt. Familien vår har kjempet for at vi skal bo i et trygt, godt og fint land. Disse menneskene fortjener en takk i dag. 

Hvert år kommer flaggdiskusjonen, og spør du meg er det ett flagg som hører hjemme i dag. Norges flagg. Vi feirer Norges nasjonaldag, og flagget i rødt, hvitt og blått bør flagre for nordmenn som har kjempet for landet vårt. Dette er vår dag! Om du ikke er oppvokst i Norge, ja da bør du være med på å feire landet som har ønsket deg velkommen etter krig i hjemlandet, landet som sørger for studiet ditt eller landet du har valgt å flytte til. Og som du forhåpentligvis kan føle deg hjemme i!

17.mai er en dag som bør bestå av familie, venner, god mat, musikk, aktiviteter, glede og sorg. Vi bør feire dagen med aktiviteter og moro for barn, ungdom og voksne – sammen med familie og venner. Vi bør feire dagen med god mat, og unne oss noe ekstra. Vi bør høre på alle de tusen musikantene som stiller opp fremst i 17.mai-toget, som har øvd i timesvis for at vi skal få høre fin korpsmusikk denne dagen. Det bør være en glede å feire landet vårt, men samtidig en sorg. En sorg for alle menneskene som ofret livet sitt, for at vi skal ha det bra i dag.

Til deg som er russ; du bør være med på å feire grunnloven vår, og ikke ligge fyllesyk i sengen til feiringen nesten er over. Ta på deg russedressen, møt venner og bli med på feiringen. Gå i tog, del ut russekort til glade barn og vis at du bryr deg. Vis at du setter pris på tretten år med gratis skole, og at landet vårt har gitt deg muligheten til dette.

Gratulerer med dagen!

Dagens handel!

For første gang på veldig lenge, la jeg meg i går kveld uten å sette alarmen på. Jeg sov til klokken ti i dag, og først nå har jeg satt meg til rett i sofaen. Etter frokost tok jeg nemlig turen på butikken for å handle inn til fruktsalat og rundstykker. Jeg har lenge tenkt på å lage cottage cheese rundstykkene jeg testet i høst, og i dag fikk jeg endelig rotet meg til det.

Nå har jeg akkurat spist to nystekte rundstykker, og de ble supergode! Oppskriften skal dere få i løpet av uken. Fruktsalaten lagde jeg også ferdig i en stor bolle, og satte i kjøleskapet. Det er så deilig å ha stående, så er det litt enklere å få i seg frukt også.

Hva gjør dere i dag?

Dette skal jeg denne uken!

MANDAG OG TIRSDAG
Herlighet! Nå er det over en uke siden forrige blogginnlegg, og den uken har stort sett gått til eksamensøving. I går hadde jeg nemlig min aller siste eksamen, og bacheloren min er endelig ferdig! Det har ikke akkurat blitt tid til å feire enda, for turen gikk rett på jobb i går kveld.

Jeg tenkte tidligere å ta turen på hytta etter eksamen, men det ble rett og slett jobbing i stede. Der har jeg også brukt dagen i dag, og var hjemme for en liten halvtime siden.

ONSDAG
I morgen har jeg helt fri, og det skal nytes! Jeg har øvd utrolig mye til eksamen i flere uker nå, og er rett og slett skikkelig sliten. Da får jeg slappe av i finværet i morgen.

TORSDAG
Hurra, da er det tid for 17.mai! Jeg skal jobbe fra tolv på dagen til tolv på natten, så på meg blir det en lang jobbvakt i år. Litt hyggelig er det likevel, for folk er alltid litt ekstra blide denne dagen!

FREDAG
Jeg jobber 12-18, og har faktisk ingen andre planer. Jeg skal vel se kjæresten i helga, så det blir nok en rolig fredagskveld!

HELGEN
Lørdag skal jeg antakeligvis på et møte på dagen. Kvelden arrangerer bygdeungdomslaget Drive in kino, og filmen som skal vises er Flåklypa. Regner med det er en del kjente som skal dit, så det må jeg få med meg.

Søndag er det aktivitetsdag med bygdeungdomslaget, så det blir en koselig dag med kjente, aktiviteter og grilling!

Hva skal dere denne uken?

Ukens…

Akkurat nå…
Sitter jeg mest sannsynlig konsentrert og lei ved kjøkkenbordet, med eksamensøving. I morgen er det altså eksamen, så dagen skal absolutt brukes riktig! Innlegget ble forhåndsskrevet i går kveld, for det kunne jeg nesten ikke ta meg tid til i dag.

Ukens høydepunkt…
Det må bli tirsdagen! Da tok jeg meg helt fri, og startet dagen med besøk hos ei venninne. Etter og ha vært der noen timer, dro jeg videre til pappa. Det ble ikke så lenge, men greit å se familien innimellom og. Jeg rakk en liten tur hjemom for å spise middag, før jeg reiste opp til ei annen venninne. Hu hadde invitert inn til kaffe og kake, og pavlova smakte helt nydelig!

Ukens film… 
Det må bli Lizzie McGuire The Movie. Så mange år siden jeg har sett den! Jeg fant den tilfeldigvis på Netflix, så jeg var nødt til å se den i går kveld. Gode minner!

Ukens mat…
Denne uken har jeg fått helt dilla på fruktsalat! Jeg har kanskje ikke gjort det så spennende, men druer, jordbær og blåbær holder for meg. Jeg er bare nødt til å ha noe friskt og sunt når jeg skal konsentrere meg om skole dagen lang.

Ukens serie…
Hvis ikke dere sett den enda, Blank er ukens serie! Jeg har blitt helt hekta, og er overlykkelig over å ha funnet noe som ligner på SKAM. Hehe! Dere finner serien på p3.no.

Ukens sang…
Jeg har fått helt dilla på Serlina med “Puste under vann”. Skikkelig fengende og fin sang! Og når jeg mener dilla, da går den på repeat en god del ganger.

Ukens bilde…
Det må nesten bli dette av flotte konfirmanten, Mia!

Ukens mest leste innlegg…
Bildedryss fra konfirmasjon.
I mai skal jeg…
“Fotograf” for en dag.

Siste innspurt og forsmak på grillsesongen!

God lørdagskveld! Håper dere har hatt like fint vær. Gradestokken på bilen viste 27 da jeg skulle innom butikken tidligere, og kom ruslende ut i svart bukse og genser. Det varmet godt kan du si! Med siste innspurt til eksamen på mandag, får jeg nesten vente noen dager med å nyte vårsola.

Klokken 20:30 så jeg meg ferdig med lesing for dagen, og det etter og ha løst to tidligere eksamensoppgaver – begge på seks timer. Alt av oppgaver har blitt gjort på pc hele semesteret, men i dag måtte jeg pent nødt til å gå over til penn og papir. Det er greit å øve inn det før eksamen og.

Jeg har akkurat fått en liten forsmak på grillsesongen, med en skikkelig god middagsporsjon! Jeg kan nesten ikke vente til koselige grillkvelder sammen med venner og familie utover våren og sommeren. Det skal bli så koselig! Nå skal jeg slappe av resten av kvelden med Lizzie McGuire The Movie på TV. Det er altså så lenge siden jeg har sett den!

Håper lørdagen har vært fin! Hva har dere gjort i dag?