Bildedryss fra konfirmasjon!

Hei og fin mandag! Som jeg nevnte i går var jeg i konfirmasjon til kusina mi. Herlighet, som tiden flyr! Tenk at flotte Mia har trådd inn i de voksnes rekker allerede, så spennende. 

Jeg koste meg hvertfall glugg i går! Vi fikk servert nydelig koldtbord til middag, etterfulgt av flotte kaker og istårn til dessert. Flere taler ble holdt av nærmeste familie, venninner av konfirmanten og underholdning ble det og! Jeg, Tonje og mamma hadde også skrevet en sang vi fremførte.

Ei som har god smak hvertfall! Kan ikke skjønne hvorfor ikke jeg valgte sjokoladekake som konfirmasjonskake når jeg var konfirmant!

Superkoselig dag! Gratulerer igjen med dagen, Mia <3

Ukens…

Akkurat nå… Har jeg kommet inn døren hjemme, og er fortsatt stappmett etter et lass med koldtbord og kaker i konfirmasjon i dag. Altså, SÅ mye god mat jeg har spist i dag! Jeg skal straks sette meg ned for å se på bildene fra i dag, og redigere ferdig lys/kontrast til konfirmanten. Bilder skal dere selvfølgelig få se senere!

Ukens mat… Bær! Åh, denne uken har jeg spesielt cravet jordbær og blåbær.

Ukens nedtur… Det nærmer seg eksamen, og denne uken har skolemotivasjonen vært helt på bunn. Mandag klarte jeg nesten ikke komme i gang igjen etter helgen, så tirsdag ble det enda verre. Det tok seg heldigvis opp på onsdag, så tre ordentlige lesedager har jeg fått.

Ukens høydepunkt… Det må selvfølgelig bli konfirmasjon i dag! Så mye jeg har kost meg med familie, kjente, god mat, fine taler og sang. I tillegg har jeg vært fotograf for en dag, for jeg har nemlig hatt ansvar for å ta bilder i hele dag. Så gøy å få bruke det nye kameraet mitt litt!

Ukens sang… Avicii – Levels.

Ukens innkjøp… Denne uken har jeg faktisk handlet litt. Favoritten må bli denne sommerkjolen jeg bestilte fra Zalando!

Ukens serie… Jeg må rett og slett fortsette med å si Camp Kulinaris! Jeg ser fortsatt tidligere episoder, og skal snart i gang med finaleuken. Gleder meg til å se hvem som stikker av med seieren! Kristin er nok min favoritt. (Så ikke avslør noe dere som har sett hvem som vinner, for jeg har nemlig ikke fått det med meg noen plass)

Ukens bilde… Selve bildet er fra forrige uke. Men denne lettisen har vært blant mine favoritter mellom eksamenslesing denne uken. 

Ukens mest leste innlegg…
Tips: 50 ting du kan blogge om!
Funfacts om russetiden min!
Konfirmasjonskjole i boks!

Dette kan du gjøre på en søndag!

Hvor mange søndager blir man ikke sittende hjemme, uten å vite hva man skal gjøre? Jeg tenkte derfor å komme med noen tips til hva dere kan bruke tiden på i morgen, eller en annen søndag.

Bake noe godt. Finn oppskriften til en god kake, eller kanskje du vil bake rundstykker for hele neste uke?

Finn en ny favorittserie. Søndag er jo absolutt dagen for å sløve på sofaen og. Vil du se serier gratis, finnes det mange gode serier på blant annet viafree og nrk.no. Her har jeg funnet mye bra!

Ta bilder. Har du et kamera, eller vil du teste ut mobilkameraet? Knips litt bilder, til blogg eller bare for gøy! Kanskje du kan teste ut noen nye redigeringsprogram i tillegg?

Gå en merket tur. Det finnes helt sikkert mange turmuligheter der du bor. Om det er topptur eller tursti, er det utrolig deilig å gå seg en tur – hvertfall om været er bra.

Inviter til spillkveld. Det er vel ikke bare jeg som elsker brettspill? Det er jo så gøy! Inviter inn familie eller venner til en spillkveld, det slår alltid an! 

Planlegg uken som kommer. Skriv ned alt du skal gjøre den neste uken. Hvilke avtaler har du, hva skal handles inn og hva må gjøres av husarbeid? Det er ofte lettere å få gjort om man planlegger.

Vær kreativ. Finn noe gøy du kan lage for hånd. Er du god på symaskin, eller vil lære deg mer? Lage smykker eller scrapbooking? Her er det mye gøy man kan prøve seg på!

Rydd hjemme. Hvor deilig er det ikke å våkne mandag morgen til ryddig rom og ryddig hus? Da stresser hvertfall jeg mye mindre, og man får en lun start på uken. Om det er rydding av skap og skuffer eller overflater kan jo ses an! Rydder man nøye, finner man overraskende mye man ikke trenger.

Finn inspirasjon til bloggen. Klikk deg gjennom blogger og sosiale medier for å finne inspirasjon til neste ukes blogginnlegg. 

Legg gjerne til flere forslag om dere har!

Konfirmasjonskjole i boks!

God morgen! I går var jeg innom posten og hentet to nye kjoler fra Zalando. Til søndagen skal jeg nemlig i konfirmasjon til kusina mi, og da ville jeg gjerne ha en ny vår/sommerkjole. Disse kommer helt sikkert til å bli brukt mye i månedene fremover.

Jeg begynte å bli litt nervøs for om de i det hele tatt skulle komme før helgen, men det gjorde de heldigvis! Jeg skal i nok en konfirmasjon i mai, så da har jeg antrekk klart til begge.

Ha en fin dag!

Tips: 50 ting du kan blogge om!

Foto
– Dagen i bilder
– Fotografering
– Fototips

Hjem/interiør
– Inspirasjon til hjemmet
– Vise frem et rom i hjemmet
– Detaljer fra kjøkken, bad osv…
– Før/etter oppussing
– DIY prosjekt

Hverdag
– Dagen: time for time
– Fortelle hva du har gjort i dag
– Tips: Dette kan du gjøre på en søndag
– Tips: Hvordan få en fin start på uken
– Dette skal jeg denne uken
– Dette skal jeg denne måneden
– Ukens
– Måneden som var

Trening
– Hvordan få motivasjon
– Ukens treningsplan

Mat
– Oppskrift
– Ukens middagsmeny
– Dagens meny
– Tips: frokostfavoritter
– Tips: lunsjfavoritter
– Tips: middagsfavoritter
– Tips: dessertfavoritter

Meninger
– Dagsaktuelle temaer

Mote & skjønnhet
– Antrekk for dagen
– Favoritter i klesskapet
– Månedens antrekk
– En bukse/cardigan/jakke – tre antrekk
– Slik er min hverdagssminke
– Slik er min festsminke
– Hårfrisyre: steg for steg
– Dette har jeg i sminkepungen
– Dette har jeg i vesken min
– Mine veskefavoritter

Personlig
– Spørsmål/svar
– Dette vet du kanskje ikke om meg
– Livshistorien i ett innlegg
– Mitt flaueste øyeblikk
– Mine venner skriver noen ord om meg

Reise
– Tilbakeblikk på en reise
– Reiseguide i et land du har vært
– Pakkeliste til sommerferien/sydentur osv…

Tips
– Serie/film
– Brettspill
– Bok
– Studietips
– Ferietips
– Bloggtips

Håper dere fikk litt inspirasjon!

Jobbintervju, bytur og fruktsnacks!

Det er vel ikke bare jeg som tenker NAM når jeg ser disse bildene? Jeg craver seriøst bær hele våren og sommeren, og nå som sola skinner i tillegg blir det enda verre! Jeg har akkurat kommet hjem fra en liten tur i Larvik, hvor jeg faktisk har vært på jobbintervju. Det gikk overraskende bra, og jeg var ikke nervøs i det hele tatt. Så nå er det bare å krysse fingrene for at jeg kommer på neste intervju, for jeg fikk et skikkelig godt inntrykk av denne arbeidsplassen!

Etter intervjuet tok jeg en liten tur innom kjøpesenteret for å handle inn strømpebukse til helga og et nytt pudder. Jeg hentet også en pakke på posten, der to kjoler ventet på meg. De skal dere få en titt på senere i dag.

Hva gjør dere i dag?

Funfacts om russetiden min!

Flere bloggere har skrevet om russetiden sin, noe jeg synes var artig å lese om! Jeg tenkte derfor å skrive noen funfacts fra russetiden min i 2014. Herlighet, tenk at det er fire år siden allerede!

Jeg var på russevan.
Jeg og fire venninner hadde russebil sammen. Det var plass til syv stykker, så vi hadde nokså god plass. Det ironiske er at vi fem jentene kun var samlet to ganger, på vrengekroa og natt til 17.

Vi overnattet i bilen under hele russetiden.
I dag hadde jeg kanskje vurdert å booke hotell, men det gikk overraskende fint. Det var kun en natt vi var fire jenter, ellers var vi to stykker. De gangene hadde vi ekstra soveplass, og hjalp heller med soveplass til noen vi kjente fra en annen van.

Jeg var på fire russetreff.
Jeg var på Tryvann to helger, Landstreff Stavanger og russens dag på Tusenfryd. Første helgen på Tryvann reiste vi fire jenter, mens den siste helgen var vi kun to stykker. Vi var fire jenter som reiste til Stavanger, men to av de reiste hjem allerede første natten. På Tusenfryd var det også kun oss to som reiste. Med andre ord, jeg og Henriette feiret store deler av russetiden sammen. Men så utrolig gøy vi hadde det!

Jeg hadde snekkerbukse.
Året jeg ble russ var det faktisk en del som startet med russedress. Jeg for min del ville ha snekkerbukse, og hadde valgt det samme i dag. Den store dressen hadde jeg aldri orket å ha på meg gjennom hele russetiden.

Jeg hadde to russekort.
Jeg bestilte meg russekort fra russeservice, men hadde designet ferdig russekort hos en annen leverandør i tillegg. Det jeg ikke visste, var at disse automatisk ble bestilt, så jeg hadde altså to ulike russekort. De fleste forsvant likevel!

Vi hadde vrengekro utenfor skolen.
Jeg gikk på skole i Larvik, og vi hadde faktisk vrengrekro rett utenfor skolen, i bakgården. Så her overnattet vi i bilen, og gikk rett på skolen dagen etterpå. 

Jeg deltok ikke på en eneste russekro.
Det ble arrangert noen kroer før jul, men jeg fylte ikke 18 før i desember. Etter jeg fylte, dro jeg heller ikke på noen. Med andre ord var jeg ikke på en eneste russekro i løpet av russetiden, bortsett fra vrengekro.

Jeg tok mange russeknuter.
Men kun de jeg synes var artige! Jeg synes det er utrolig synd at så mange russeknuter handler om drikking og sex. Altså, russetiden er så mye mer enn det. Det handler om å ha det utrolig gøy! Blant russeknutene jeg tok var handlevogn gjennom McDrive, ti runder i rundkjøringa, spise to liter is, dele ut russekort til syke barn og sitte under pulten en hel skoletime. Slike russeknuter digger jeg!

Vi rullet med russevanen. 
Jepp, vi dro på rulling med russevanen! Kun et par ganger, men så gøy uansett. Her var det ikke snakk om å drikke seg drita, men å kjøre rundt i byen, rope i megafon, “skremme” folk og dele ut russekort til barn. Supergøy! Under første helgen på Tryvann, rullet vi gjennom Oslo sentrum med Vassendgutane på full guffe. Det tror jeg faktisk er blant mine beste minner fra russetiden!

Økonomien min gikk i pluss i russetiden.
Her snakker vi ikke om drikke, mat og billetter til treff. Men når det gjelder russebilen, bensin, flere russeklær og noe mat – så gikk vi faktisk i pluss med sponsorer + at russebilen ble solgt for det vi kjøpte den for. 

Nyt russetiden, hvis du er russ i år! Eller har du vært russ? Har du noen funfacts fra russetiden din?

Hvordan forberede seg til eksamen?

Nå har jeg gått på skole i 17 år sammenhengende. Herregud, det høres jo helt vanvittig ut! Uansett, jeg tenkte derfor å komme med litt tips til hvordan man best mulig kan forberede seg ukene før eksamen. 

Sett opp en plan
Sett opp en plan for hva du skal gjøre hver uke frem til eksamen. Hvilke oppgaver skal du gjøre og hvor mye pensum skal du gjennom? Strek ut etterhvert som du blir ferdig med oppgaver, så kan du bli motivert av å se det gå fremover!

Ta små pauser
Pass på å ta små pauser gjennom hele dagen. Skal du jobbe med skolearbeid fra morgenen til ettermiddagen/kvelden, er det viktig å gi hodet en pause innimellom. Det kan også være lurt å ta seg en lengre lunsjpause midt på dagen, gjerne en hel time.

Drikk nok
Ikke glem å drikke vann. Jeg har alltid et glass vann med isbiter ved siden av, så det frister litt mer. Ta gjerne sitron eller lime i, om du blir fristet av det! Hjelper det å drikke saft eller lettbrus, så gjør heller det! Jeg unner meg et glass cola zero en gang i blant hvertfall.

Få oversikt over det viktigste
Skaff deg en oversikt over det av pensum som er viktigst, og hvilke temaer du selv må øve mest på. Min neste eksamen består av fire store temaer som går igjen hvert år + ti små temaer. Blant disse små temaene, er det flere som ikke er brukt i en eksamensoppgave på over ti år. Da er det kanskje ikke dette du bør bruke tid på.

Få nok søvn
Skal du fungere på dagtid, er det viktig å få nok søvn. Jeg er nødt til å ha 7-8 timer søvn for å føle meg uthvilt på morgenen, og setter på klokka etter dette. Er man mer uthvilt, vil dette hjelpe videre på studiene.

Jobb med oppgaver
Å lese hundrevis av sider med pensum har ingen nytte. Hvis du føler behov for å få en oversikt i boka, skumles heller gjennom kapitlene. Det som derimot hjelper, er å løse oppgaver. Går du på høgskole, finnes det helt sikkert mange tidligere eksamensoppgaver tilgjengelig. Her får du virkelig øvd deg til eksamen!

Få i deg nok mat
For å holde konsentrasjonen, er det utrolig viktig å spise nok og riktig mat. Start dagen med en god frokost, og ta deg gjerne et mellommåltid før lunsj. Et mellommåltid kan være en yoghurt, frukt, grønnsak, smoothie eller noe annet godt!

Ha kvelden fri
Pass på at du ikke sitter konstant med skolearbeid fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. Noe fri er greit å ta, for å få en pause fra pensum. Hvis du konsentrerer deg best på kvelden, kan du jo ta deg litt fri på morgenen eller midt på dagen i stede f.eks.

Dette er ingen fasitsvar, men delt ut fra mine erfaringer. Lykke til med eksamensøvingen!

Mitt nyeste innkjøp!

ENDELIG sier bare jeg! Haha, i to-tre år har jeg tenkt på å kjøpe meg en svart skulderveske til byturer og slikt. Men de gangene det har stått på handlelisten har jeg kun funnet vesker som er for store, for små eller som har for kort reim.

Denne gangen var jeg selvsagt ikke på jakt etter veske i det hele tatt. Men da jeg var innom en veskebutikk og kom på at jeg trang det, fant jeg endelig en som passet mitt bruk. Så nå kan jeg endelig bytte på med den jeg allerede har.  299,- kostet den, så her har dere ei som ikke gidder å bruke penger på vesker hvertfall, hehe!

Ukens…

Akkurat nå… Har jeg spist en god frokost og ser litt på TV, før jeg skal i gang med ukens eksamensøving. Jeg var ikke ferdig på jobb før halv ett i natt, og klarte selvsagt ikke sovne med en gang heller. Jeg venter også på telefon fra colorline, så vi får endret ferdig bestillingen vår til Danmark i juni.

Ukens mat… Det må bli jordbær! Jeg klarte å gomle i meg en hel kurv jordbær her om dagen. NAM!

Ukens tanke… At økonomistudiene er helt rævva lagt opp. Altså, studiene mine innebærer 0 timer i praksis, som igjen gjør det veldig vanskelig for oss når vi skal søke jobb. Jeg startet søkeprosessen først etter påske, men i nitti prosent av stillingene som ligger ute, vil de ha folk med 2-5 års jobberfaring innen regnskap. Altså, jeg er nyutdannet? Hvordan i all verden skal nyutdannede komme seg inn på jobbmarkedet når alle krever jobberfaring, og vi ikke en gang får praksis på skolen?

Ukens høydepunkt… I helga har jeg sett kjæresten min igjen. Det var et par uker siden sist, så det var koselig! Vi tok også en sverigetur på lørdag, så fikk jeg endelig pantet de seks bæreposene med brusbokser som har blitt liggende i garasjen i et halvt år.

Ukens nedtur… Det må være at jeg både tirsdag og fredag jobbet mellomvakt, fra 12-18. Jeg trives på jobb altså, men jeg får virkelig ikke til å starte med skolearbeid verken før eller etter jobb med denne arbeidstiden. Så kun seks timer på jobb ødelegger på en måte hele dagen, i forhold til eksamensøving. Jeg får komme sterkere tilbake denne uken!

Ukens sang… Camilla Cabello – She Loves Control. Nye sangen jeg har fått dilla på!

Ukens film… På lørdagskvelden så vi Big Stan. For en fin og morsom film!

Ukens serie… Det må bli Camp Kulinaris! Siden det går fire dager i uken, har jeg kun rukket å få med meg noen få episoder gjennom sesongen. Derfor startet jeg forrige uke på episode 1 igjen. 

Ukens bilde… Her er vi såvidt i gang med testingen av det nye kameraet mitt, med macrolinsen min.

Ukens mest leste innlegg…
Ny serie – prikk lik SKAM
Helgens planer!
Min smoothiefavoritt!

Har dere hatt en fin uke?