Filmfavoritter i påsken

Hva enn dere gjør i påska, så håper jeg dere koser dere på fjellet, hjemme, hytta, jobb eller i utlandet. Jeg er hjemme og på jobb, så har blir det nok tid til å snurre et par filmer. Vil du se en klassiker, familiefavoritt eller komedie? Da har jeg samlet noen av mine favoritter under. Håper dere finner noe dere liker!

Klassikere:


Titanic / Grease / Kon Tiki


Mamma Mia / Flåklypa Grand Prix / Mr. Beans ferie

Familiefavoritter:


Oppdrag Nemo / Olsenbanden.jr og mestertyvens skatt / Lizzie McGuire The Movie


Venner for livet / Pusur / Olsenbanden. jr på rocker’n


Biefilmen / Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer / Shrek

Komedier/Drama:


Sex Drive / Just My Luck / Grown Ups


Raise Your Voice / Herbie – Full tank / The Hot Chick

Påskehandelen i boks!

God formiddag! Nå er jeg hjemme etter en liten handletur i byen. Halv åtte var jeg ute av døra til morgenen, da jeg skulle kjøre mamma og ei venninne til togstasjonen i Drammen. De skal på fjelltur i finværet! Da tok jeg like gjerne turen innom et par matbutikker for å handle inn til påskeferien.

Tror det skal være nok å kose seg med her altså! Jeg har blant annet planlagt grilling, hjemmelaget pizza og kalkun til middag denne uken. Hele helga går bort til jobb, så vi får se hvor mye middag det blir siste delen av påska.

Før jeg kjørte hjem tok jeg turen innom Elkjøp, og til min store glede hadde de gjort i stand jakt på hele ti påskeegg. Da jeg kom ruslende inn femten minutter etter åpning var ingen egg funnet enda.

Jeg gikk seriøst gjennom kjøleskap, skuffer, vaskemaskiner og hyller i en halvtime – men jeg fant altså ingen påskeegg. Jeg syntes det begynte å bli litt flaut å lete, så da fikk jeg pent nødt til å gå videre til kassa. Leting er tydeligvis ikke noe jeg kan! Haha 🙂

Har dere fått unna påskehandelen?

Påskefrokost og oppussing!

God formiddag! Nå sitter jeg plantet på kjøkkenbordet, og skal straks igang med litt eksamenslesing. Det er jo påskeferie, men helt ferie tør jeg rett og slett ikke ta meg. Hvis jeg går halvannen uke uten skolearbeid, blir det vanskelig å komme igang igjen. Så da får man ta i et tak i ferien og!

I dag var jeg oppe klokka ni, til klar frokost med nystekte rundstykker og varm eggerøre. Mamma hadde ordnet klar frokost, siden onkel og bestefar også er her. Vaskerommet skal pusses opp, så da er det kjekt å ha to snekkere i familien.

Når vaskerommet er ferdig, står kjøkkenet for tur. Det blir spennende å se det ferdige resultatet om noen uker! Ha en fin dag 🙂

Utøya-filmen: sjokk, tårer, forferdelig og sykt

72 minutter med et rent helvete. 72 minutter om liv og død. 72 minutter med sjokk, stillhet, skudd, tårer og hyl. Aldri har jeg sett noe så emosjonelt, ekte, forferdelig og sykt. De lengste og mest intense minuttene til flere hundre barn og ungdom. Barn og ungdom som så vidt har kommet i gang med livet sitt.

Som dere kanskje har skjønt, har jeg vært på kino og sett Utøya 22.juli i kveld. Jeg visste lite om hva jeg skulle forvente meg i forkant av filmen, men at den var sterk visste jeg. Å se filmen var en intens opplevelse, men jeg er likevel glad jeg gjorde det.

Jeg kan ikke si jeg har forståelse for hvordan menneskene som befant seg i situasjonen hadde det. Langt ifra. Men jeg er nærmere å se den forferdelige hendelsen de opplevde.

Det at ungdom selv har gjenfortalt sitt livs mareritt, gjør nok filmen mye sterkere. Selv om alle karakterene er funnet opp, vil jeg tro vi kan se en nokså virkelig tilnærming av det. Det er helt utrolig at det er en person vi følger gjennom filmen. Tenk hva slags opplevelser alle har hatt hver for seg? Tankene som har gått gjennom hodet deres. Det er helt sykt å tenke på!

Etter filmen satt jeg helt stum. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke eller si. En forferdelig og sterk, men viktig film som er laget. Jeg vil anbefale alle over 15 år og se filmen. Kanskje man i etterkant vil sette mer pris på livet? Ikke vet jeg. Men at den vil hjelpe folk til å forstå litt mer er helt klart.

Ukens…

Akkurat nå… Har jeg forflyttet meg fra skolearbeid på kjøkkenbordet til sofaen. Det er en fyr her som skal se på viftesystemet, og jeg er den personen som blir helt stressa når det er folk som skal ordne ting hjemme. Da blir jeg alltid så usikker på hvor jeg skal oppholde meg.

Ukens nedtur… Det må bli at jeg egentlig skulle vært i Barcelona i helga. Satser på det blir familietur ved en senere anledning.

Ukens sang… Jeg har fått helt dilla på Katastrofe med Spellemann.

Ukens høydepunkt… Hele uken har gått til skolearbeid fra morgen til kveld. Så helgen får bli høydepunktet, da jeg reiste på besøk til kjæresten min. 

Ukens smil… Da jeg reiste fra kjæresten i går, la jeg et påskeegg fylt med godteri på sengen hans. Å overraske andre er så koselig!

Ukens mat… Forrige mandag fikk jeg endelig fjernet stingene mine etter operasjon av visdomstann. Endelig klarer jeg å spise hva som helst. Tre dager med taco i løpet av uken sier vel sitt om ukens mat? NAM!

Ukens film… New York Minute! Fin komedie for en kveld med jentene, familien eller for deg selv.

Ukens serie… Det må helt klart bli “Neste sommer”. For en morsom serie! 

Helgens serietips!

Da jeg lå sofaliggende en ukes tid etter operasjon av visdomstann, fikk jeg sett litt nye serier. Så her kommer det første serietipset mitt til dere!

En natt er en dramaserie om to mennesker sitt første møte på blind date. Serien består av ti episoder, som alle skjer i løpet av en natt.

Jonas, som har et avansert forhold med kjæresten sin velger å reise på blind date med en annen dame. Han trenger en forandring og noe nytt! Under daten møter han noen venninner av kjæresten, som velger å sladre. Kjæresten og Elisabeth finner ut om hverandre, og blir begge sinte.

Etter og ha slått opp med kjæresten, velger Jonas å lete etter Elisabeth igjen. Dette vet han er ekte kjærlighet! Natten fortsetter med dype samtaler, romantiske blikk og mye latter. Hvis du liker drama og romantikk, er dette helt klart serien for deg!

Serien finner dere på nrk.no.

I morgen skulle jeg vært her!

Denne flotte byen skulle jeg vært i om bare tolv timer! For få uker siden fikk jeg melding av kjære bestemor, som lurte på om hele familien ville være med på spaniatur i påska. Det ville vi selvsagt alle sammen, så ti stykker skulle vi vært på tur imorgen tidlig til Barcelona!

Jeg og mamma fikk ansvar for å bestille reisen, og billige billetter fant vi også. Kanskje ikke så rart da sommertemperaturen ikke er på plass der enda. Dessverre ble det bestemt litt sent, samtidig som det tok noen dager før vi kunne bestille. Tror dere ikke nettsiden vi bestilte fra hadde feil priser ute?

Reisen ble rett og slett ikke bestilt, men sendt forespørsel om til nettsiden vi bestilte fra. Flybillettene var dessverre blitt doblet i pris, kanskje ikke rart da det inkluderte to kofferter per person, gratis kaffe med mer.

Veldig synd det ikke ble noe påsketur, men vi har heldigvis snakket om å bestille tur ved en senere anledning. Det får vi krysse fingrene for!

Jeg skal uansett besøke kjæresten i helga, så får vi se hva vi finner på! Hvis påskeværet er på plass, blir det vel en tur med grilling hvertfall.

Hvis noen har vært i Barcelona er det bare å komme med tips, om vi skulle ende på tur hit senere!

Ukens små gleder!

Langfri fra jobb. Denne uken var mandag eneste jobbvakt, herlighet så deilig! Jeg er normalt glad i å jobbe, men akkurat nå var det deilig med flere fridager. Jeg skal faktisk ikke på jobb før langfredag.Påskeferie.
Jippi! Til helgen er det tid for påskeferie. Jeg har absolutt ingen planer foreløpig, men vi får se hva tiden bringer.

Gjensynsglede med kjæresten. Siden jeg og typen bor to-tre timer fra hverandre, blir det til at vi kun ses i helger. Jeg jobber jo også annenhver helg, så det blir ikke stort mer enn to ganger i måneden. Denne helgen har heldigvis begge fri!

Jeg har fått til skolearbeidet. Dette halvåret tar jeg to revisorfag, i skatt og årsregnskap. Det ene faget har jeg slitt med i lange tider, men det begynner endelig å løsne. Jeg har også klart å være effektiv med skolearbeid så langt denne uken. Det var på tide etter to sløve uker med sofaen som min beste venn.

Reise på kino. I løpet av helga skal jeg komme meg på kino. Utøya er en film jeg gjerne vil se, for å prøve og forstå hvor forferdelig menneskene som var der hadde det. Jeg forventer mye tårer, men det er den nok verdt.

Håndballkamp på TV. Her er det ikke mye som skal til. I kveld var det endelig litt håndball på TV igjen. Det skal sies at ingenting er som VM og EM på skjermen, men noe må man ha å se på i mellomtiden.


Skal sies at dette bildet er nokså gammelt, når alle på bildet har lagt opp.

Første visdomstann overstått. Mandag morgen var jeg hos tannlegen for å fjerne stingene jeg har hatt i to uker. Da opererte jeg ut den ene visdomstanna mi nede. Om to uker er det klart for å ta visdomstanna på andre siden. Godt å få det overstått.

Humøret mitt er bedre. Dette har nok sammenheng med at jeg har blitt frisk, får til skolearbeid, har langfri og det er så lyst ute om dagen. Det hjelper overraskende mye på humøret!

20 spørsmål og svar

Hvor gammel er du og hvor høy er du?

Jeg er 22 år gammel. Passet mitt viser 164 cm, så regner med jeg fortsatt står der.

Sivilstatus?

Jeg har en fantastisk kjæreste jeg setter utrolig pris på! Bare jeg blir ferdig med studier, så flytter vi vel endelig sammen.

Hvor mange steder har du bodd?

Jeg har kun bodd i to ulike kommuner, hvis jeg kan si det slik. Jeg er jo oppvokst på bygda, og har bodd i tre ulike hus her. Et frem til jeg gikk i tredje klasse, før vi flyttet. Her bor fortsatt pappa, også er det huset mamma eier nå. Alle i samme bygd, så jeg har heldigvis sluppet å bytte skole og slikt. Da jeg begynte på økonomistudier fikk jeg hybel rett ved skolen. Her bodde jeg i totalt tre ulike hybler over to år. 

Hva spiser du helst til frokost?

Brødskive er nok favoritten her. Skikkelig spennende! Med salami, skinke og ost ellerno, ikke så vanskelig i matveien akkurat. Med et glass kald melk ved siden av!

Hva drikker du helst?

Melk til frokost, lunsj og kvelds. Ellers går det i Pepsi Max eller Cola Zero her!

Hva gjør deg glad?

Å få til noe jeg jobber for gjør meg glad. Noe så lite som å klare en skoleoppgave kan være nok for meg. Ellers blir jeg glad av å se andre være glade.

Hva bestiller du helst på café?

Nå skal det sies at jeg aldri går på café, men jeg foretrekker noe enkelt som rundstykke eller foccacia. Med litt kakao ved siden av kanskje?

Hva gjør deg sint?

Folk som konstant baksnakker andre, eller folk som ikke tar jobben sin seriøst. Generelt er jeg ganske lite sint, og takler det meste.

Hvilke nettsider/apper besøker du daglig?

På PC’en besøker jeg daglig blogger, facebook, mailen min og skolens nettside. På mobilen besøker jeg vel for det meste sosiale medier som facebook, instagram og snapchat.

Hva slags filmer/serier ser du?

Innen film foretrekker jeg komedie og romantikk, kanskje noe drama/krim. Innen serier går det som oftest i reality, matprogram eller noe innen oppussing. Ellers liker jeg dramaserier/komiserier, som side om side, SKAM, nesten voksen osv… Drama- og krimserier kan også falle i smak!

Hva bestiller du helst på restaurant?

En god og saftig biff slår aldri feil.

Foretrekker du å ringe eller sende melding?

Det spørs litt. Jeg foretrekker meldinger i det hele, fordi jeg hater å snakke i telefonen. Men om man skal avtale noe flere venninner f.eks, er det greiest å ringe.

Norge på sitt beste?

Naturen er jo fantastisk! Ellers setter jeg utrolig pris på og ha vokst opp i dette landet, hvor vi har ytringsfrihet, gratis utdanning og mange jobbmuligheter.

Nattklubb eller hjemmefest?

Jeg foretrekker en skikkelig god bygdefest! Et samlingspunkt for alle i bygda, eller med bygdeungdommen i Vestfold med swingmusikk på spilleren.

Strandferie eller byferie?

Jeg vil nok helst på strandferie, med muligheter for å besøke en by i nærheten. Jeg er ikke noe shoppingmenneske, så det er ikke viktig for meg. Men litt opplevelser er alltids fint å få.

Sneakers eller hæler?

Sneakers. Jeg går sjeldent eller aldri i hæler. Jeg har støvletter med så lav hæl som mulig. Det holder!

Kjole eller bukse?

Kosebukse! Men skal jeg på fest, er det mer behagelig å gå i kjole/skjørt enn bukse.

Mamme eller pappadalt?

Ingen av dela? Neida, jeg er veldig glad i både mamma og pappa.

Foretrekker du cardio eller styrke?

Styrke, helt klart. Løping eller gå tur synes jeg er forferdelig kjedelig. Nå på vinteren må jeg jo si cardio da, for ski er topp!

Veske eller ryggsekk?

Jeg bruker veske på jobb og skole.