Ukens…

Heihei! Nå er jeg hjemme fra dagens forelesning, så jeg tenkte å oppsummere dere fra uken som har gått.

Ukens smil… I helga var jeg og typen på skogtur med hunden hans. Det var ikke det fineste været akkurat, men som vi koste oss likevel! Jeg har jo også kommet igang med studiene og hverdagen igjen – noe som er overraskende ålreit!

Ukens sang… Jeg har vært utrolig dårlig til å oppdatere spillelistene mine de siste månedene. Men denne uken har jeg hørt mye på “Gal” av Robin og Bugge!

Ukens film… Må være James Bond, og “Skyfall”. Dette er vel eneste jeg har sett av disse filmene tror jeg, men jeg ble positivt overrasket! Vanligvis går det i komedie og romantikk hos meg, så det er artig å se litt annet og.

Ukens favorittmat… Denne uken har jeg spist veldig mye plommer. Det smaker så godt!

Ukens bilde… Må være dette av kjæresten og hunden hans. Herlighet så fine!

Hvordan var forrige uke for dere?

Ut på tur…

… aldri sur! Hei dere, nå var det jammen lenge siden sist. Mitt siste år på økonomi og ledelse har kommet godt igang, og jeg tør ikke annet enn å gjøre alt av oppgaver jeg kan fra start av. Håper virkelig jeg klarer å holde motivasjonen på plass helt fram til desember!

I helga har jeg vært hos kjæresten min, og vi har blant annet vært på en kjempefin skogtur – tross regn og litt kjølig vær. Vi tok med oss hunden til Hans Richard, som så ut til å storkose seg nesten bygda rundt! Vi pakka med oss engangsgrill, pølser og frukt – så vi kosa oss masse! Grillings var kanskje ikke helt innafor enda, men med nedbør gikk det veldig bra.

Vi var ute på tur i rundt fem-seks timer, så da vi kom hjem gjorde det seg virkelig med en varm dusj!

Hva har dere gjort i helga?

Wednesday inspiration

Heisann! De to første skoledagene er over, og det er godt å komme inn i rutiner igjen. Hver onsdag og torsdag har jeg fri fra forelesninger, så idag blir det hjemmestudie. Jeg har akkurat kommet i gang, men med så vanskelige fag er jeg nødt til å komme raskt igang! Skremmende å tenke på at det er under tre måneder til eksamen – allerede. Under har jeg samlet litt inspirasjon jeg håper dere liker:

Fler som har kommet igang med skole/studier?
Hva synes dere om inspirasjonen?

Ukens…

Hei dere! Skolen er igang igjen for min del, noe som overraskende nok en ganske ålreit. Det er greit å komme inn i rutiner og hverdagen igjen – selvom jeg aller helst skulle vært foruten skolearbeid i ny og ne. Men slik er det vel! Tilbake til overskriften – en liten oppsummering av uken som har vært:

Ukens høydepunkt… Forrige uke føler jeg at det skjedde nokså lite, men jeg var på et par blåbærturer med mamma – noe som var veldig koselig! Det er så deilig å gå rundt i skogen litt i sin egen verden. Også smaker jo blåbær så godt!

Ukens sang… Denne uken har “Sommardraum” med Rotlaus blitt spilt en god del ganger i bilen. Kjempefin sang!

Ukens favorittmat… Forrige uke gikk jeg til innkjøp av flere kurver jordbær. Det er altså så godt!

Ukens nedtur… Tja.. Det må nok være helga, hvor jeg ikke var helt i form. Hele helga gikk også til jobbing, så ikke den mest minnerike. Men jobbing må absolutt til!

Ukens oppskrift… I uken som gikk har jeg delt en oppskrift på “kremet pastasalat” med dere. En enkel, men kjempegod oppskrift! Den kan dere finne ved å trykke HER.

Ukens film… Just Go With It, for en fin og morsom film!

Ukens bilde…

10 tips til skolehverdagen

Etter femten år på skole har jeg fått noen erfaringer når det kommer til hva som trengs for å holde motivasjonen oppe dag etter dag. Selv om min motivasjon ofte er på bunnen. Jeg har skrevet ned noen tips – nå som et nytt skoleår er i gang!

1. Kjøp deg ny sekk, pennal eller annet fint. Er du lei av å ha de samme tingene år etter år? Kjøp deg noe nytt du kan glede deg til å bruke! Jeg har erfart at bare hvordan bokbindet på bøkene mine ser ut har mye å si.

2. Sett opp en ukeplan. Lag en oversikt over hva du skal gjøre i de ulike fagene i løpet av uka, og når. Når man krysser av listen etterhvert, blir hvertfall jeg gira på å få gjort unna ting så fort som mulig!

3. Få nok søvn. Ikke sitt oppe til langt på natt og til du har kommet til stadiet overtrøtt. Skoledagene fungerer sjeldent bra med lite søvn. Man blir sliten, trøtt og får rett og slett med seg veldig lite.

4. Drikk nok vann. Det er veldig viktig å få i seg nok vann i løpet av dagen. Jeg får ofte vondt i hodet når jeg ikke drikker nok, og da får jeg veldig lite ut av skoletimene.

5. Ikke surr med unødvendige ting på pc’en eller mobilen. Vent med facebook, snapchat, blogging og annet til alle pausene du har i løpet av dagen – eller til du kommer hjem. Det er utrolig hvor mye tid man sparer om man følger ordentlig med i timene og noterer det læreren sier. Du har masse tid til å surre med andre ting i løpet av dagen.

6. Ha med deg en spennende matpakke. Å lage en litt mer spennende matpakke enn brødskive med halvsvett ost kan ofte funke! Ta med middagsrester fra gårsdagen, en salat eller andre spennende ting. Samtidig slipper man å bruke penger i kantina.

7. Trening. Sett av en time et par dager i uka til å lee deg litt. Om det er en styrkeøkt hjemme, gåtur i skogen eller sykling – hva som helst er bedre enn ingenting! Man får så mye mer overskudd i hverdagen!

8. Motiver hverandre. De du henger med på skolen – pass på at dere motiverer hverandre til å jobbe med skolearbeid. Hvis de du sitter ved siden av surrer på facebook eller andre ting, er det lett å bli forstyrret.

9. Gi deg selv belønninger. Hvis du har klart å gjøre alle oppgaver og lest det du skal i løpet av en uke, kan du jo f.eks spare en pengesum til noe du ønsker deg.

10. Sett av tid til sosiale medier. ​Noe jeg har begynt med det siste året er å sette alarm på telefonen min når jeg jobber med skolearbeid. Ofte jobber jeg intensivt i en time, og deretter har jeg en pause på rundt 10 minutter før jeg fortsetter igjen. Da holder du fokuset på skolearbeidet når du holder på med det. 

Hvordan er skolemotivasjonen deres?
Har dere noen flere ting å sette på listen?

Dagens meny

God morgen! Ny dag, og en ny meny innen mat er på plass.

Frokost. Dette er helt klart det viktigste måltidet for meg gjennom dagen, for at jeg skal holde konsentrasjonen oppe. Derfor startet jeg i dag med to knekkebrød makrell i tomat og et glass skummet melk. Nam! Hvis jeg ikke spiser fisk til middag, består som oftest et av de andre måltidene av det.

Lunsj. I hverdagen spiser jeg som regel lunsj på skolen, hvor jeg ofte har med meg salat. I dag er det selvsagt ikke skole, men det blir salat med blant annet kylling og pasta!

Mellommåltid. Det blir ofte noen timer mellom lunsj og middag, og da er jeg som regel skrubbsulten til middagen. For ikke å spise for mye da, tar jeg meg alltid et mellommåltid. I dag blir det smoothie med frosne jordbær, blåbær og banan!

Middag. I ettermiddag skal jeg lage meg noe så godt som speltlompe-lasagne. Det smaker altså så godt, og er mye sunnere enn om man bruker pastaplater. Ved siden av blir det en godt og blanda salat!

Kveldsmat. Hva jeg spiser til kveldsmat varierer veldig, med tanke på hvor lang tid det går fra middagen. I kveld skal jeg lage meg fruktsalat med mine favoritt-frukter og bær!

Hvordan ser din matmeny ut for dagen?

Motorsagshow

Heihei! Nå har jeg mest sannsynlig reist på jobb, men jeg tenkte å vise litt mer fra markedsdagen jeg var på forrige helg. For vi i bygdeungdomslaget holdt nemlig motorsagshow, så under har jeg lagt ved bilder fra det.

Noe som blir gjort på dette showet er blant annet å kviste et tre, sage etter presisjon og nøyaktighet og snu sverdet på saga. Og alt dette skal i tillegg gjøres på tid! En morsom aktivitet som virkelig faller i smak hos publikum, både store og små!

En morsom dag er det hvertfall ingen tvil om at det var!

Hva driver dere med i dag?

Oppskrift – kremet pastasalat

God morgen (selvom det er blitt nokså seint på dagen)! Jeg regner med fler enn meg satt oppe i natt for å se håndballkampen mellom Russland og Norge? Herlighet, jeg hadde ikke ord etter kampen. Jeg kan si det at et lignende gråtekor har det aldri vært hjemme i stua før. Så utrolig kjedelig at det ikke skulle holde til gullfinalen, men på lørdag skal jeg selvsagt heie fram håndballjentene til en bronsjemedalje.

I dag har jeg en ny og enkel oppskrift på lur, men som smaker supergodt. Det er nemlig kremet pastasalat, som jeg lagde i går. Det passer fint til en vanlig middag, kveldsmat, lunsj på skole/jobb og egentlig det meste!


Du trenger: (oppskriften holder til ca 6 porsjoner)
– 300 g penne 
– 500 g gulost
– 2 stk boksskinke
– 1 grønn paprika
– 10 skiver sylteagurk 
 1 fedd finhakket hvitløk 

Dressing:
– 1 boks creme fraiche
– 2 ss naturell yoghurt
– 3 ss saft fra sylteagurk
– 1 pk majones (altså en pose, siden jeg har bilde av begge)

1. Start med å koke pastaen som anvist på pakken, og kjøl den helt før du blander det med resten.
2. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle.

3. Skjær gulost og skinke i passe store terninger. Paprika og sylteagurk kan du skjære i noe mindre biter. Finhakk hvitløken.
4. Bland alt sammen i en stor bolle.

5. Sett pastasalaten i kjøleskapet minst en time før servering. Server gjerne med baguetter eller hvitløksbaguetter ved siden av.

 

Steder jeg vil besøke i Norge

For rundt en uke siden ramset jeg opp tre steder jeg ønsker å besøke i vårt vakre land! Her kommer fortsettelsen:

Nordkapp. Er det bare jeg som har sitti hjemme og misunnet 71 grader nord deltagerne når de når Nordkapp? Hit vil jeg også dra en dag!

Geiranger. Dette virker som en superkoselig og fin bygd, men det jeg liker best av alt er den fine naturen! Høye fjell og fjord – så lekkert! Jeg har også hørt om denne Storseterfossen man faktisk kan gå bak – det er kult!

Jotunheimen. Denne nasjonalparken har jeg veldig lyst til å besøke en gang. Ikke nok med flott natur, så er det flere turistattraksjoner jeg gjerne ville sjekka ut!

Har du vært noen av disse stedene?

En god start på dagen

God morgen! Vet mange har kommet igang med skolen nå, men for min del er det fri ut uka. I sommer har jeg blitt helt dilla på jordbær – eller, jeg er igrunn veldig glad i det hver sommer! Så på frokostmenyen idag sto noe så enkelt som brødskive med jordbær og skummet melk ved siden av. At så enkle ting kan smake så godt altså!

Hva spiste dere til frokost idag?
Er dere glad i jordbær?