Dager i Østfold

Hei dere! Denne uka har jeg tilbragt noen flere dager hos kjæresten min på andre siden av fjorden. En fergetur og et par timer kjøring skal til når jeg bor i Vestfold og han i Østfold – men heldigvis elsker jeg å kjøre bil, så turen føles ikke så lang likevel.

Vi har blant annet vært i to bursdager, til både bestefaren og tanta hans. Vi var også en tur på camping, hvor tanta og onkelen hans har campingvogn. Må si jeg fikk litt savn tilbake til da vi hadde campingvogn da jeg var liten. For en fin plass med flott sjøutsikt det var!

Fredag var det jobbhelg igjen, så nå skal jeg nyte et par fridager før det er jobbing igjen!

Hva har dere gjort i helga?

Ting å gjøre på søndager

Søndager kan ofte bli kjedelige og like, og da er det kjekt å ha noen artige ting man kan gjøre for å få dagen til å gå.

DIY… Å finne noen fine ting man kan lage på egenhånd er alltid spennende. På nettet finnes det så utrolig mange prosjekter man kan begynne på, som er både enkelt og gøy! Jeg har vært veldig glad i å lage smykker i flere år.

Rydde eller ommøblere rommet… Å rydde rommet er kanskje ikke det morsomste man kan finne på, men for en deilig følelse det er etterpå. Hvertfall når klesskap, skuffer og møbler er ryddige. Da er det plutselig en helt annen ting å komme inn på rommet sitt igjen!

Bake… Finn en dessert, kake eller noe spennende du kan lage! Man har ofte ingredienser klare i skapet, hvis ikke kan det nok være lurt å planlegge noen dager i forveien – så alt er på plass!

Planlegge uken som kommer… Sett deg ned og skriv opp planene for uken som kommer. Om det er blogging, jobb, skole (når den starter), trening eller andre aktiviter!

Rydde i spillelistene… De fleste bruker sikkert spotify, og søndager er jo en perfekt dag for å få ryddet opp i spillelistene. Jeg irriterer meg stadig vekk over sanger jeg har blitt lei eller sanger jeg gjerne skulle hatt i spillelista!

Finne inspirasjon… Kikk i magasiner og på internett etter inspirasjon. Om det er inspirasjon til interiør, blogg, mat eller bilder!

Se på film… Finn en gammel slager, en favoritt eller en ny film! Det er alltid deilig å slappe av litt før en ny uke er igang.

Hva liker dere å gjøre på søndager?

Ting å gjøre i Gøteborg

Siden jeg var i Gøteborg for et par uker siden, tenkte jeg å anbefale noen steder å besøke hvis noen har planer om å dra dit i nærmeste framtid eller ved en senere anledning. 

Liseberg… Er man glad i karuseller og berg- og dalbaner er dette fornøyelsesparken man bare må besøke! Er man ikke like glad i å henge opp-ned og rundt er det også artige boder hvor man kan vinne store ekser med sjokolade eller annet godt. Eller man kan nyte utsikten til karusellene, eller kanskje prøve seg på rafting eller radiobiler? Dette er parken for alle og enhver!

Paddan… Her får du en uforglemmelig sightseeing-tur i båt med guide som snakker på både svensk og engelsk. Turen går rundt i Gøteborg sine kanaler, hvor du får vite litt mer om byens historie og andre turistattraksjoner!

Tur i parken… Vi var innom en park som kalles Trädgärdsföreningen i Gøteborg. Denne parken lå midt i byen, og i mine øyne er det perfekt for en liten gåtur eller å slappe av i roen når man er lei shoppinga.

Lilla London… Jeg og kjæresten min testet ut denne restauranten en kveld, og denne er jeg nødt til å anbefale. Vi var begge kjempefornøyde med maten – og for noen hyggelige servitører!

Roof Top Bar… På hotellet vårt (Scandic Rubinen) lå det en takbar som var åpen fra ettermiddagen og ut. Her var det koselig musikk, gode drinker, flott utsikt og god stemning! Denne må testes ut på kveldstid!

Universeum… Dette er en dyrepark for alle og enhver! En levende regnskog, dyrepark og flere aktiviteter! Dette er et stort senter hvor man kan se på dyr, teste ulike spill og man kan gå gjennom “regnskogen” som er full av flere dyrearter! Den består av fire etasjer hvis jeg husker riktig – så her må man beregne en tre-fire timer for å få med seg alt. Men det er det verdt!

Har dere vært i Gøteborg, eller testet noen av disse stedene?

Landsstevne – dag 4

Fredag var siste dagen på landsstevne for vår del, og denne dagen var fylt med enda flere tevlinger. Jeg og venninna mi deltok på kokkekamp, men forsvarte dessverre ikke 1.plassen fra ifjor – men moro var det uansett. Det var også swingtevling, vikingtevling, vannsklie og moro på dagen!

På veien hjem fra Surnadal kjørte vi over Østerdalen, så vi fikk blant annet vært gjennom Stor Alvdal – hvor de har en stor elg til utstilling! Denne hadde jeg ikke sett før – men så stilig!

Har dere vært på festival, stevne eller lignende i sommer?

Steder jeg vil reise

Bahamas… Dette virker som et fint land med hele 700 øyer. Egentlig ble jeg forelsket i Bahamas da jeg så på filmen “Holiday In The Sun” med Mary-Kate og Ashley Olsen da jeg var mindre – som jeg var så fan av. Men det virker som dette landet har mye spennende å by på – flotte sandstrender og krystallklart vann!

<en>Aerial view of Atlantis, AQUAVENTURE, The Cove and The Reef</en>

Australia… er et land jeg har hatt lyst til å besøke lenge. Australia har så mye å by på innen kultur og natur – og det må jo være en flott kombinasjon! Dette står virkelig på lista mi over steder jeg skal besøke før jeg dør.

Svalbard… ser ut som en nydelig plass! Tenk så fantastisk å få se den naturen og klimaet som er der. Landet vårt har jammen mye fint å by på!

Sør-Afrika… Så moro det må være å reise helt sør i Afrika! Tenk å ta turen dit for å se på herlige dyr eller gå i flotte naturomgivelser i en av nasjonalparkene.

Island… Denne øya har så fantastisk mye fint å by på! Så spennende med vulkaner, oppvarmede basseng utendørs og en flott natur! Hit må jeg bare dra!

Hvor vil du reise?

Landsstevne – dag 3

God morgen! Nå er det opp og straks på jobb, før det er fri i helga!

Nest siste dagen på landsstevne for oss startet nok en gang tidlig om morgenen, og vi fikk en toppers dag med strålende vær! Det var blant annet NM i eksteriørbedømming av storfe, traktor og blomsterdekorering – i tillegg var det litt aktiviteter som fotball osv…


Campingområdet!

På kvelden var det premieutdeling etterfulgt av konsert med Jävlar på Kärek. Nok en kveld med god stemning og mye swing!

Hva er deres planer for dagen?

Landsstevne – dag 2

Dag 2 på landsstevne var enda bedre enn første dagen må jeg si. Sola steika fra tidlig på morgenen, så det var ikke mange minuttene etter halv åtte at jeg var ute av teltet. Det var så varmt, så da var det bare å starte dagen tidlig. Denne dagen var det flere tevlinger utover dagen, med blant annet NM i moped, spekematanretning og eksteriørbedømming av hest. Ja, vi tevler i veldig mye forskjellig – men så moro det er!

På kvelden var det duket for konsert i storteltet med Trang Fødsel, Erik & Kriss og Staysman & Lazz. FOR en stemning det var blant bygdeungdommen – Staysman ble jo til og med oss på nash i fylkesleirene. Det var moro det!

Hva gjør dere idag?

Ukens…

God kveld! Jeg kom hjem fra kjæresten min for et par timer siden, og de siste dagene har vært så travle – så da blir det en noe forsinket ukens.

Ukens høydepunkt… Må være landsstevne med Norges Bygdeungdomslag, eller Norges største vennegjeng som vi kaller oss! Fem dager med strålende vær, tevlinger, konserter og herlige mennesker! Er en grunn til at jeg har vært der fire år på rad – og dette blir nok ikke siste gang.

Ukens sang… Drive med Alan Jackson er så fin!

Ukens nedtur… Forrige uke var fantastisk i mine øyne, men hvis jeg skal nevne en ting må det være å sove i telt på landsstevne. Veldig mange har campingvogner, og det kjenner jeg virkelig at vi og skulle hatt. Det var badstue i teltet fra klokka seks på morgenen.

Ukens film… Må bli Bølgen. Jeg har vært så begeistret for denne filmen siden jeg så den på kino ifjor. For en utrolig bra, rørende og fantastisk lagd film!

Ukens favorittmat… I helga var det 80 årslag til bestefaren til typen, og her fikk vi nydelig koldtbord med masse god mat. Det må helt klart være favoritten – så mye godt å velge mellom!

Ukens bilde… 

 

Vil du få et minne for livet?

// I samarbeid med EF språkreiser

Sommeren 2012 var jeg på mitt livs største eventyr så langt, nemlig språkreise. Jeg dro til St.Julians i Malta med EF, og fikk oppleve et nytt land sammen med mange nye venner. Det var en sommer fylt med sol, bading, sosialt, utflukter og MYE moro!

Allerede nå kan du bestille din språkreise for neste sommer om du er under 18 år, og få opptil 5000 kroner i rabatt. Er du for gammel for dette, kan du bestille språkkurs som har start hver eneste mandag hele året rundt! Du kan velge mellom hele 44 destinasjoner i 16 forskjellige land – så her er det noe for enhver smak.

Legg igjen en kommentar eller finn meg på facebook om du lurer på noe. Jeg jobber som EF ambassadør, og kan svare på en god del. Hvis du vil lese mer om språkreiser/språkkurs, gå inn på ef.no.

Har du vært på språkreise, eller kunne du tenke deg å oppleve det?
_____________________________________________________________
Bestill en gratis brosjyre HER. Nevner du navnet mitt (Kathrine Skaug) i bestillingen din får du rabatt.

Bloggtips

Bloggen min er nokså ny, men siden jeg var tolv har jeg hatt et par blogger – både om hverdagen min og om språkreiser. Jeg har derfor tatt med meg litt erfaring og inspirasjon på disse årene.

Innhold
Hva ønsker du at bloggen din skal inneholde? Har du en liten kokk eller fotograf innvendig? Da er bloggen en fin arena til å dele oppskrifter og inspirerende mat eller fotografier og fototips! Det viktigste er å tenke over hva du interesserer deg for og hva du ønsker å skrive på bloggen din. Hverdagen kan også bestå av mye spennende!

Bilder
Gode bilder er i mitt øye utrolig viktig! Lyse og klare bilder er viktig for å få et godt inntrykk av bloggen. Det finnes mange gode gratis redigeringsprogram på internett. 

Skrivefeil
Prøv i så stor grad som mulig å unngå skrivefeil. En fin ting kan være å lese igjennom innlegget ditt før du publiserer det.

Planlegg
Planlegg i en viss grad når du skal skrive et innlegg. Har du hatt en veldig innholdsrik dag, kan det kanskje lønne seg å plukke ut enkelte ting å fortelle om. Det er også en mulighet å dele opp i flere innlegg. Det kan fort bli både tungt og kjedelig å lese om de femten tingene man har gjort på en dag.

Inspirasjon
Vet du ikke hva du skal blogge om? Ta en kikk i et blad, andre blogger eller noe du synes er gøy! Kanskje finner du noe inspirasjon til hva du kan blogge om der. Ikke alle dager er man superglad i å blogge!

Meningen med å blogge
Blogg fordi du vil det og ikke fordi du tror du må det. Har du en uke du ikke vil blogge, så er det kanskje bedre å droppe det.

Design
Finn et ryddig design med få ulike farger. Det er mye mer behagelig for øyet å se på, enn flere farger her og der. Det finnes utallige gratisdesign på flere blogger. Det enkle er ofte det beste, er det ikke det man sier?

Les andre blogger
Les og kommenter andres blogger. Da får også andre lyst til å besøke bloggen din!

Kommentarer
Noe mange setter pris på er at bloggerne svarer på kommentaren som er lagt igjen. Da vil leserne dine føle at de blir satt pris på, og besøker deg mest sannsynlig igjen!

Har dere noen tips å tilføye?