Oppskrift – supergode fullkornsrundstykker!

God morgen og riktig fin fredag! Jeg håper alle hadde en fin feiring i går, med venner, familie, god mat og is – eller jobbing som meg. Jeg var på jobb fra klokken tolv på formiddagen til tolv på kvelden, og det var altså så mange blide mennesker innom. Det er det som er så gøy med disse høytidsdagene, at folk er litt ekstra blide! Også så mange fine bunader å se i går i tillegg.

På onsdag lagde jeg noen supergode, saftige og sunne rundstykker, og disse må jeg nesten dele oppskriften på. Deigen lages på rekordtid og de skal ikke heves. Oppskriften holdt til 24 rundstykker for min del!

Du trenger:
1. 
800g cottage cheese (2 bokser) 
2. 7 egg 
3. 350 g 4-korns blanding 
4. 500 g havregryn 
5. 3 ts bakepulver 
6. 1/2 ts salt

1. Bland cottage cheese, 6 av eggene og eggehviten fra det siste i en stor bolle. Mos det med en stavmikser eller bruk en blender. Jeg måtte bruke smoothiemaskinen min, og det funket veldig bra! Pass på at det blir en jevn og fin blanding, men noen klumper cottage cheese gjør ingenting.

2. Vend i havregryn, 4-korns blanding, bakepulver og salt i med en slikkepott. Deigen vil bli og skal være klissete.

3. Kle stekebrett med bakepapir, og form passe store rundstykker med hendene. 

4. Rør den siste eggeplommen sammen med litt vann, og pendsle rundstykkene. Strø over litt sesamfrø om ønskelig.

5. Stek rundstykkene midt i ovnen på 200 grader, i ca 20-25 minutter.

6. Avkjøl på rist litt før servering.

Vipps, så har du ferske, sunne og gode rundstykker til frokost, lunsj eller kvelds! Jeg fryser ned mesteparten, og tar heller opp det jeg trenger fra dag til dag.

Håper det faller i smak!

8 kommentarer

Siste innlegg