Funfacts om russetiden min!

Flere bloggere har skrevet om russetiden sin, noe jeg synes var artig å lese om! Jeg tenkte derfor å skrive noen funfacts fra russetiden min i 2014. Herlighet, tenk at det er fire år siden allerede!

Jeg var på russevan.
Jeg og fire venninner hadde russebil sammen. Det var plass til syv stykker, så vi hadde nokså god plass. Det ironiske er at vi fem jentene kun var samlet to ganger, på vrengekroa og natt til 17.

Vi overnattet i bilen under hele russetiden.
I dag hadde jeg kanskje vurdert å booke hotell, men det gikk overraskende fint. Det var kun en natt vi var fire jenter, ellers var vi to stykker. De gangene hadde vi ekstra soveplass, og hjalp heller med soveplass til noen vi kjente fra en annen van.

Jeg var på fire russetreff.
Jeg var på Tryvann to helger, Landstreff Stavanger og russens dag på Tusenfryd. Første helgen på Tryvann reiste vi fire jenter, mens den siste helgen var vi kun to stykker. Vi var fire jenter som reiste til Stavanger, men to av de reiste hjem allerede første natten. På Tusenfryd var det også kun oss to som reiste. Med andre ord, jeg og Henriette feiret store deler av russetiden sammen. Men så utrolig gøy vi hadde det!

Jeg hadde snekkerbukse.
Året jeg ble russ var det faktisk en del som startet med russedress. Jeg for min del ville ha snekkerbukse, og hadde valgt det samme i dag. Den store dressen hadde jeg aldri orket å ha på meg gjennom hele russetiden.

Jeg hadde to russekort.
Jeg bestilte meg russekort fra russeservice, men hadde designet ferdig russekort hos en annen leverandør i tillegg. Det jeg ikke visste, var at disse automatisk ble bestilt, så jeg hadde altså to ulike russekort. De fleste forsvant likevel!

Vi hadde vrengekro utenfor skolen.
Jeg gikk på skole i Larvik, og vi hadde faktisk vrengrekro rett utenfor skolen, i bakgården. Så her overnattet vi i bilen, og gikk rett på skolen dagen etterpå. 

Jeg deltok ikke på en eneste russekro.
Det ble arrangert noen kroer før jul, men jeg fylte ikke 18 før i desember. Etter jeg fylte, dro jeg heller ikke på noen. Med andre ord var jeg ikke på en eneste russekro i løpet av russetiden, bortsett fra vrengekro.

Jeg tok mange russeknuter.
Men kun de jeg synes var artige! Jeg synes det er utrolig synd at så mange russeknuter handler om drikking og sex. Altså, russetiden er så mye mer enn det. Det handler om å ha det utrolig gøy! Blant russeknutene jeg tok var handlevogn gjennom McDrive, ti runder i rundkjøringa, spise to liter is, dele ut russekort til syke barn og sitte under pulten en hel skoletime. Slike russeknuter digger jeg!

Vi rullet med russevanen. 
Jepp, vi dro på rulling med russevanen! Kun et par ganger, men så gøy uansett. Her var det ikke snakk om å drikke seg drita, men å kjøre rundt i byen, rope i megafon, “skremme” folk og dele ut russekort til barn. Supergøy! Under første helgen på Tryvann, rullet vi gjennom Oslo sentrum med Vassendgutane på full guffe. Det tror jeg faktisk er blant mine beste minner fra russetiden!

Økonomien min gikk i pluss i russetiden.
Her snakker vi ikke om drikke, mat og billetter til treff. Men når det gjelder russebilen, bensin, flere russeklær og noe mat – så gikk vi faktisk i pluss med sponsorer + at russebilen ble solgt for det vi kjøpte den for. 

Nyt russetiden, hvis du er russ i år! Eller har du vært russ? Har du noen funfacts fra russetiden din?

18 kommentarer

Siste innlegg