hits

Ukens filmtipsNå tenkte jeg det var tid for et lite filmtips igjen, og denne gangen er det en romantisk komedie jeg skal anbefale. Jeg og søsteren min så på Leap Year for to dager siden, og jeg ble faktisk oppslukt i filmen. Det er veldig variert om jeg liker filmer, men denne fikk jeg sansen for og måtte se ferdig - selv om klokka var halv ett på natta.

Anna er en vellykket eiendomsmegler, men er frustrert over at kjæresten ikke har forstått henne ordentlig på fire år. Kjæresten reiser på en konferanse i Dublin, og Anna bestemmer seg for å overraske han på skuddårsdagen. På grunn av en fryktelig storm, må flyet hennes lande før de er fremme. Hun kommer seg på en båt, men de blir nødt til å slippe henne av på land på grunn av stormen.

Her finner Anna et hotell, og prøver å få hjelp fra irske Declan. Først nekter han, men de blir enige om at han skal kjøre henne til Dublin. På veien blir de møtt av noen kyr, og bilen triller og ender til slutt i et vann. Anna og Declan reiser til fots og når en jernbanestasjon, hvor de bestemmer seg for å vente på neste tog.

Mens de venter på toget, går de opp bakken til ruinene til et nærliggende slott. De mister toget, og tar inn på et motell. Her må de late som de er gift, og blir tvunget til å kysse under middagen. Neste dag kommer de til et bryllup i nærheten, hvor Anna innser at hun elsker Declan.

Dagen etter når de Dublin, hvor de møter kjæresten til Anna som frir til henne. Declan forsvinner, og en stund etter reiser Anna tilbake til hotellet Declan driver. Her ender de opp sammen, og gifter seg.

kinopoisk.ru

Har dere sett Leap Year?

10 ferietips

Hei og fin mandag! Det nærmer seg sommerferie for de fleste, og noen har kanskje hilst på ferien allerede? Uansett - her kommer noen tips til ting man gjøre i sommer!

Festival...
Sommeren er tid for festivaler landet rundt, og man finner alltid noe for enhver smak. Her i fylket er det blant annet Slottsfjellfestivalen og Stavernfestivalen, som er populære blant mange ungdom vet jeg. Jeg skal på landsstevne i år igjen, og gleder meg veldig til det.

Strandtur...
En annen ting som passer fint på sommeren er jo å ta seg en strandtur. Det er kanskje ikke alle som bor i nærheten av kysten, men ferskvann er jo like fint å bade i.

Hyttetur...
Kanskje har noen i familien din eller venner av deg hytte eller camping? Et perfekt sted å reise med familie eller venner, og bare nyte livet.

Utenlandstur... 
Om man velger å reise en uke til syden eller en helg til København, får man oppleve mye uansett! Det beste er jo at man finner både billige og eksklusive reiser, ettersom hva man ønsker.

Telttur...
Hva er vel ikke morsommere enn å ta med seg vennegjengen på telttur? Finn et par dager med oppholdsvær, ta med noe godt å spise og snacks. Om det er i skogen, på fjellet eller ved vannet - med venner har man det moro uansett! Ikke minst blir det en billig tur, dersom noen har telt såklart.

Grillkveld... 
Be inn familie eller venner til grilling. Vi i vennegjengen pleier å ha med grillmat og drikke selv, så faller ikke alle utgiftene på en person. Ikke minst er det superkoselig å sitte ute på kveldstid med varme i grillen.

Jobbe... 
Kanskje ikke dagens morsomste forslag. Men dersom man studerer er det en perfekt mulighet til å tjene noen ekstra kroner. Man kan jobbe i butikk eller skaffe småjobber som barnevakt, klippe plen og slikt.

Kjøretur... 
Om det er en dagstur til Sverige eller en kort roadtrip i hjemfylket - det er mye man kan finne på!

Fjelltur...
Ta med deg tursekken og dra en tur på fjellet. Om det er en topptur i nærområdet eller en tur til Hardangervidda, så er det helt klart deilig å nyte norsk natur og luft! Noe jeg absolutt må bli flinkere til.

Besøke fornøyelsespark... 
Vi har flere fornøyelsesparker å besøke her i Norge, av ulike slag. Kanskje ta en tur til Bø sommerland, Tusenfryd eller Høyt & Lavt?

Hva er deres ferieplaner?

Filmtips: vacationI dag tenkte jeg å anbefale en film til dere innen sjangeren komedie, nemlig Vacation. Rusty jobber som pilot og lever sammen med sin kone og to sønner. Nå ønsker han å gjenoppleve moroa fra familieferier i sin barndom, og bestemmer seg for å reise på biltur til Walley World - akkurat som han gjorde med foreldrene sine og søsteren flere år tilbake.Underveis kjører de flere omveier, og havner opp på et motell - hvor han eldste sønnen møter ei jente han så på motorveien. Faren, som later som han er en helt fremmed prøver å gjøre et godt inntrykk av sønnen til jenta, men det blir gjort på en pinlig og merkelig måte.

På veien blir de også ledet til et kloakk vann, som de ikke innser før det er for sent. Samtidlig blir det innbrudd i bilen, hvor bagasje og penger blir borte. Deretter stopper de hos Rustys søster og hennes mann, hvor du garantert får deg noen latterkuler ekstra.De reiser videre, og tilbringer neste natt på en campingplass, hvor Rusty og Debbie kjører bort for å prøve å ha sex på Four Corners-monumentet, hvor alt går galt. Etter og ha blitt forfulgt av en tilsynelatende ustabil lastebilsjåfør, tror familien sjåføren er gal - men i stedet returnerer han gifteringen som Debbie har mistet.Med mange nedturer på veien bestemmer de seg for å reise hjem igjen neste dag, men Rusty og Debbie konfronterer hverandre og bestemmer seg for å starte forholdet på nytt. Neste dag reiser de til Walley World for å teste ut den nyeste berg- og dalbanen. Etter fem timer i kø får de endelig plass etter en slosskamp, hvor berg- og dalbanen stopper halvveis i en loop. Etter noen timer blir de heldigvis reddet, og er klare for mer avslappende eventyr.

Rusty og Debbie ender opp med å bestille seg en avslappende tur til Paris, mens guttene blir sendt hjem for barnepass.

Har du sett filmen?

Ukens filmtips!

Forrige uke så jeg en film som falt veldig i smak hos meg, som jeg tenkte å anbefale til dere!Sisters er en amerikansk komedie som handler om søstrene Maura og Kate. De blir fortalt av foreldrene sine at de planlegger å selge hjemmet sitt i Orlando, og blir bedt om å komme og rydde ut tingene fra barndomsrommet. Da de kommer seg til barndomshjemmet, oppdager de raskt at huset allerede er solgt, og foreldrene deres har pakket opp og solgt hele familiens eiendeler, bortsett fra ting i søstrenes rom. Søstrene finner foreldrene sine, og de blir fortalt at de må være ute av huset ved slutten av helgen med alt helt flyttet ut.Når de tar kvelden, overbeviser Kate om å ha en siste fest i barndomshjemmet. Neste morgen blir søstrene våknet av de nye huseierne som begynner planlegging av alt de vil endre på og at hjemmet må være i perfekt stand!Søstrene fortsetter planlegging av festen, og inviterer inn sine gamle venner fra videregående. Når festen begynner, innser søstrene at alle deres videregående klassekamerater har modnet og ikke vil ha en villfest. Dermed blir fler invitert og festen går til slutt over stokk og stein!Neste morgen blir søstrene vekt av foreldrene sine, slik at de kan begynne å rydde opp etter festen. Maura tilbyr å hjelpe til med å betale for huset, slik at foreldrene ikke får problemer med å selge, men de nekter. Heldigvis blir det solgt til slutt, som planlagt!Har dere sett filmen?

10 tips til skolehverdagen

Etter femten år på skole har jeg fått noen erfaringer når det kommer til hva som trengs for å holde motivasjonen oppe dag etter dag. Selv om min motivasjon ofte er på bunnen. Jeg har skrevet ned noen tips - nå som et nytt skoleår er i gang!

1. Kjøp deg ny sekk, pennal eller annet fint. Er du lei av å ha de samme tingene år etter år? Kjøp deg noe nytt du kan glede deg til å bruke! Jeg har erfart at bare hvordan bokbindet på bøkene mine ser ut har mye å si.

2. Sett opp en ukeplan. Lag en oversikt over hva du skal gjøre i de ulike fagene i løpet av uka, og når. Når man krysser av listen etterhvert, blir hvertfall jeg gira på å få gjort unna ting så fort som mulig!

3. Få nok søvn. Ikke sitt oppe til langt på natt og til du har kommet til stadiet overtrøtt. Skoledagene fungerer sjeldent bra med lite søvn. Man blir sliten, trøtt og får rett og slett med seg veldig lite.

4. Drikk nok vann. Det er veldig viktig å få i seg nok vann i løpet av dagen. Jeg får ofte vondt i hodet når jeg ikke drikker nok, og da får jeg veldig lite ut av skoletimene.

5. Ikke surr med unødvendige ting på pc'en eller mobilen. Vent med facebook, snapchat, blogging og annet til alle pausene du har i løpet av dagen - eller til du kommer hjem. Det er utrolig hvor mye tid man sparer om man følger ordentlig med i timene og noterer det læreren sier. Du har masse tid til å surre med andre ting i løpet av dagen.

6. Ha med deg en spennende matpakke. Å lage en litt mer spennende matpakke enn brødskive med halvsvett ost kan ofte funke! Ta med middagsrester fra gårsdagen, en salat eller andre spennende ting. Samtidig slipper man å bruke penger i kantina.

7. Trening. Sett av en time et par dager i uka til å lee deg litt. Om det er en styrkeøkt hjemme, gåtur i skogen eller sykling - hva som helst er bedre enn ingenting! Man får så mye mer overskudd i hverdagen!

8. Motiver hverandre. De du henger med på skolen - pass på at dere motiverer hverandre til å jobbe med skolearbeid. Hvis de du sitter ved siden av surrer på facebook eller andre ting, er det lett å bli forstyrret.

9. Gi deg selv belønninger. Hvis du har klart å gjøre alle oppgaver og lest det du skal i løpet av en uke, kan du jo f.eks spare en pengesum til noe du ønsker deg.

10. Sett av tid til sosiale medier. ​Noe jeg har begynt med det siste året er å sette alarm på telefonen min når jeg jobber med skolearbeid. Ofte jobber jeg intensivt i en time, og deretter har jeg en pause på rundt 10 minutter før jeg fortsetter igjen. Da holder du fokuset på skolearbeidet når du holder på med det. 

Hvordan er skolemotivasjonen deres?
Har dere noen flere ting å sette på listen?

10 treningstips

Hverdagen er igang for mange, og for flere de neste to ukene. Etter en lang sommerferie med grilling, god mat og godteri er det mange som ønsker å komme igang med treningen. Derfor har jeg skrevet ned noen enkle tips!

1. La treningen bli en rutine
La treningen bli en rutine som skjer uke etter uke. Hvis man for eksempel trener to faste dager i uka med venner eller er på gruppetime, blir det mye lettere å legge det inn som en rutine.2. Planlegg
Planlegg dagene dine. Sett opp hva du skal gjøre hver dag, og hvor du har tid til å legge inn litt aktivitet.

3. Musikk
Noe som hvertfall hjelper for meg er å ha god musikk når jeg trener. Man tenker mindre på det harde arbeidet, og nyter musikken ved siden av.

4. Inspirasjon
Finn inspirasjon til trening på nettet, treningsblogger, instagram eller det som hjelper for deg!

5. Ha riktig innstilling
Ikke ha en innstilling om at trening er stress, at det tar mye tid eller at det er kjedelig. Da vil man i alle fall ikke komme seg på treningssenteret eller ut av døra!

6. Kosthold
Kosthold og trening henger sammen. Spiser man mye "drittmat" som det kalles, vil man ofte ikke holde like lenge på trening. Spiser man sunn mat med mye proteiner - og spiser ofte og lite, vil man holde mer fokus på treningen og kanskje orke mer.

7. Variasjon
Varier treningen din. Jogger du hver gang kan man fort bli lei. Varier mellom styrketrening av ben, mage, overkropp, kondisjonstrening osv...8. Tren med venner
Det kan ofte hjelpe på motivasjonen å trene sammen med venner. Det blir morsommere - og man kan motivere hverandre! 

9. Sett deg mål
Sett deg konkrete mål for treningen. Noe som kan hjelpe er å se hvor lang tid man bruker på å løpe f.eks tre kilometer. Noen uker senere tar du samme testen, og vil garantert se forberedelser!

10. Hva vil du oppnå
Tenk over hva du vil oppnå med treningen. Skal du trene for å trene, er det for å bli mer utholdende, øke vekt, miste vekt eller er det noe annet du vil oppnå? Finn en grunn til at du vil trene!

Man running

Liker dere å trene?
Har dere noen treningstips å tilføye?

Norske filmer

Er det noe jeg er veldig begeistret for, så er det norske filmer. Jeg hører mange rundt meg sier at norske filmer aldri er bra eller har det som trengs for å være verdt å se. Jeg for min del elsker norske filmer - eller iallefall mange av de! Jeg føler jeg får en bedre tilknytning til filmen og omgivelsene rundt da vi hører vårt eget språk og ser vårt eget land. Flere av mine favoritter har jeg ramset opp under:


1. Kon-Tiki - 2. Bølgen - 3. Birkebeinerne


1. Max Manus - 2. Børning - 3. Titanics Ti Liv


1. Snarveien - 2. Villmark - 3. Fritt Vilt


1. Kong Curling - 2. Lange Flate Ballær - 3. Mors Elling


1. Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa - 2. Ulvesommer - 3. Julenatt i Blåfjell


1. Olsenbanden jr på rocker´n - 2. Lille frk Norge - 3. Gråtass får en ny venn

Som dere kanskje ser har jeg et bredt spekter av hvilke kategorier innen film jeg liker! Her har jeg samlet opp alt fra katastrofefilmer og skrekk til komedier og koselige familiefilmer.

Hva synes dere om norske filmer? Har dere en favoritt?
___________________________________________________________
Jeg har giveaway på bloggen min - bli med HER.

Bloggtips

Bloggen min er nokså ny, men siden jeg var tolv har jeg hatt et par blogger - både om hverdagen min og om språkreiser. Jeg har derfor tatt med meg litt erfaring og inspirasjon på disse årene.

Innhold
Hva ønsker du at bloggen din skal inneholde? Har du en liten kokk eller fotograf innvendig? Da er bloggen en fin arena til å dele oppskrifter og inspirerende mat eller fotografier og fototips! Det viktigste er å tenke over hva du interesserer deg for og hva du ønsker å skrive på bloggen din. Hverdagen kan også bestå av mye spennende!Bilder
Gode bilder er i mitt øye utrolig viktig! Lyse og klare bilder er viktig for å få et godt inntrykk av bloggen. Det finnes mange gode gratis redigeringsprogram på internett. 

Skrivefeil
Prøv i så stor grad som mulig å unngå skrivefeil. En fin ting kan være å lese igjennom innlegget ditt før du publiserer det.

Planlegg
Planlegg i en viss grad når du skal skrive et innlegg. Har du hatt en veldig innholdsrik dag, kan det kanskje lønne seg å plukke ut enkelte ting å fortelle om. Det er også en mulighet å dele opp i flere innlegg. Det kan fort bli både tungt og kjedelig å lese om de femten tingene man har gjort på en dag.Inspirasjon
Vet du ikke hva du skal blogge om? Ta en kikk i et blad, andre blogger eller noe du synes er gøy! Kanskje finner du noe inspirasjon til hva du kan blogge om der. Ikke alle dager er man superglad i å blogge!

Meningen med å blogge
Blogg fordi du vil det og ikke fordi du tror du må det. Har du en uke du ikke vil blogge, så er det kanskje bedre å droppe det.

Design
Finn et ryddig design med få ulike farger. Det er mye mer behagelig for øyet å se på, enn flere farger her og der. Det finnes utallige gratisdesign på flere blogger. Det enkle er ofte det beste, er det ikke det man sier?Les andre blogger
Les og kommenter andres blogger. Da får også andre lyst til å besøke bloggen din!

Kommentarer
Noe mange setter pris på er at bloggerne svarer på kommentaren som er lagt igjen. Da vil leserne dine føle at de blir satt pris på, og besøker deg mest sannsynlig igjen!

Har dere noen tips å tilføye?

8 ferietips

Er det regnfulle eller flere fridager du ikke vet hva du skal bruke til? Her kommer noen ferietips!

Roadtrip
Kjør en tur sammen med søsken, venner eller alene uten å skulle en spesiell plass. Jeg og venninnene mine elsker dette!Topptur
Pakk en god matpakke og ta med deg en venn eller fler om du ønsker - og gå en topptur! Ta en pause på toppen med god niste og drikke.

Finn fram en gammel klassiker
Hvis det er dårlig vær kan det være supert å sette seg godt til rette i sofaen med en god klassiker av en film, eller kanskje en du ikke har sett? Er det fint vær kan du jo bare ta med deg pc'en ut på verandaen. Kortspill eller brettspill
Dette er noe jeg aldri blir lei av! Finn fram et brettspill, kortspill eller yatzy med familien eller venner. Ute i sola eller inne når det regner - funker alltid!

Grillkveld
Inviter venner inn til grilling! Kanskje ordner du en salatbolle, så kan folk ta med det de selv vil grille.group of friends having outdoor garden barbecue laughing with alcoholic beer drinks

Harrytur
Har du fri en dag, kanskje det passer med en tur over grensa? Dette er selvsagt mer lønnsomt for de som bor nokså nær svenskegrensa!

Strandtur
Ta med en kjølebag med litt mat og kald drikke og nyt en soldag på standa med bading!

happy young people group have fun white running and jumping on beacz at sunset timeSole seg
I stedet for å sitte stille å sole seg, kan man jo ta med seg kryssord eller et blad ut. Rigg deg til med et teppe på gresset, vannglass med isbiter og litt vannmelon kanskje! Eller har du noen i familien du kan spille litt ball med? Da flyr tiden fort!

Hva liker dere å gjøre når dere har fri på sommeren?

Tips - jentefilmer

Siden sommeren består av litt annet enn bare varme og solrike dager, tenkte jeg å anbefale noen herlige filmer. Jeg har samlet sammen noen av mine favoritter innen romantisk komedie - og disse filmene blir jeg virkelig aldri lei! Jeg kan vel si at jeg har sett så og si alle disse mer enn fem ganger.
1. Wild Child - 2. Trainwreck - 3. The Perfect Man - 4. Raise Your Voice - 5. New York Minute - 6. Mean Girls - 7. Just My Luck - 8. A Cinderella Story - 9. Walk Of Shame - 10. The Hot Chick - 11. Material Girls - 12. Just Go With It

Det er sikkert noen av dere som har sett opptil flere av disse før, men jeg synes det er så koselig å se litt gamle favoritter en gang iblant! Min største favoritt her må nok være Raise Your Voice - for en koselig, fin, romantisk og tårevåt film!

Har dere sett noen av disse?
Hva er deres favorittfilm?

Les mer i arkivet » Januar 2018 » August 2017 » Juli 2017