Mine beste minner fra språkreisen - Comino

For nøyaktig fire år siden reiste jeg på en fantastisk og minnerik tur, for da var jeg nemlig på språkreise i Malta i tre uker. Herlighet, jeg lever nesten på denne reisen enda - og det er en tur jeg setter veldig pris på.





Da jeg var i Malta reiste vi ut til en fantastisk og flott øy som heter Comino. Det var rundt en times båttur fra byen vi var i, til en liten øy full av stein og sand - med et krystallklart og blått vann utenfor.





Inkludert fikk vi også være med på en tur i en mindre båt, som kjørte ekstremt fort i bølgene. Her var vi blant annet inne i to grotter, som var veldig fascinerende å se på.





Nå begynner jeg å lengte tilbake til Malta, for et flott land. Hit vil jeg absolutt reise en gang til. Hvis dere skal hit, så anbefaler jeg absolutt å reise til øya Comino - for en flott plass!

Har dere vært i Malta?

Steder jeg vil besøke i Norge

For rundt en uke siden ramset jeg opp tre steder jeg ønsker å besøke i vårt vakre land! Her kommer fortsettelsen:

Nordkapp. Er det bare jeg som har sitti hjemme og misunnet 71 grader nord deltagerne når de når Nordkapp? Hit vil jeg også dra en dag!





Geiranger. Dette virker som en superkoselig og fin bygd, men det jeg liker best av alt er den fine naturen! Høye fjell og fjord - så lekkert! Jeg har også hørt om denne Storseterfossen man faktisk kan gå bak - det er kult!







Jotunheimen. Denne nasjonalparken har jeg veldig lyst til å besøke en gang. Ikke nok med flott natur, så er det flere turistattraksjoner jeg gjerne ville sjekka ut!









Har du vært noen av disse stedene?

Steder jeg vil besøke i Norge

Jeg har veldig lyst til å oppleve verden, men gud så mange fine plasser vi har her i landet og! Under har jeg ramset opp noen steder jeg vil besøke i vårt vakre land:

Lofoten. Hvem vil vel ikke reise hit? Tenk så fantastisk å ta turen til Lofoten for å vandre i fjellet, fiske eller dra på havrafting. Og for en fantastisk fin natur det er der oppe - tenk å få se nordlyset for å toppe det hele? Æææ, hit vil jeg dra!







Bergen. Dette virker som en fin by! Jeg vil blant annet ta turen med fløibanen, besøke akvariet i Bergen og nyte fantastisk sjømat på brygga!







Hardangervidda. Når jeg har blitt noen år eldre og er firedobbelt så sprek som i dag vil jeg ha med meg kjæresten min på tur på Hardangervidda. Gå fra hytte til hytte og toppturer i en hel uke - og nyte den fantastiske utsikten og naturen! 







Det er enda flere steder jeg vil besøke i Norge, men de kommer i et innlegg senere.

Hvor i Norge vil dere reise?
__________________________________________________________
Jeg har giveaway på bloggen min HER. Idag er siste frist for å bli med!

Ting å gjøre i Gøteborg

Siden jeg var i Gøteborg for et par uker siden, tenkte jeg å anbefale noen steder å besøke hvis noen har planer om å dra dit i nærmeste framtid eller ved en senere anledning. 

Liseberg... Er man glad i karuseller og berg- og dalbaner er dette fornøyelsesparken man bare må besøke! Er man ikke like glad i å henge opp-ned og rundt er det også artige boder hvor man kan vinne store ekser med sjokolade eller annet godt. Eller man kan nyte utsikten til karusellene, eller kanskje prøve seg på rafting eller radiobiler? Dette er parken for alle og enhver!





Paddan... Her får du en uforglemmelig sightseeing-tur i båt med guide som snakker på både svensk og engelsk. Turen går rundt i Gøteborg sine kanaler, hvor du får vite litt mer om byens historie og andre turistattraksjoner!







Tur i parken... Vi var innom en park som kalles Trädgärdsföreningen i Gøteborg. Denne parken lå midt i byen, og i mine øyne er det perfekt for en liten gåtur eller å slappe av i roen når man er lei shoppinga.









Lilla London... Jeg og kjæresten min testet ut denne restauranten en kveld, og denne er jeg nødt til å anbefale. Vi var begge kjempefornøyde med maten - og for noen hyggelige servitører!

Roof Top Bar... På hotellet vårt (Scandic Rubinen) lå det en takbar som var åpen fra ettermiddagen og ut. Her var det koselig musikk, gode drinker, flott utsikt og god stemning! Denne må testes ut på kveldstid!





Universeum... Dette er en dyrepark for alle og enhver! En levende regnskog, dyrepark og flere aktiviteter! Dette er et stort senter hvor man kan se på dyr, teste ulike spill og man kan gå gjennom "regnskogen" som er full av flere dyrearter! Den består av fire etasjer hvis jeg husker riktig - så her må man beregne en tre-fire timer for å få med seg alt. Men det er det verdt!







Har dere vært i Gøteborg, eller testet noen av disse stedene?

Landsstevne - dag 4

Fredag var siste dagen på landsstevne for vår del, og denne dagen var fylt med enda flere tevlinger. Jeg og venninna mi deltok på kokkekamp, men forsvarte dessverre ikke 1.plassen fra ifjor - men moro var det uansett. Det var også swingtevling, vikingtevling, vannsklie og moro på dagen!













På veien hjem fra Surnadal kjørte vi over Østerdalen, så vi fikk blant annet vært gjennom Stor Alvdal - hvor de har en stor elg til utstilling! Denne hadde jeg ikke sett før - men så stilig!



Har dere vært på festival, stevne eller lignende i sommer?

Steder jeg vil reise

Bahamas... Dette virker som et fint land med hele 700 øyer. Egentlig ble jeg forelsket i Bahamas da jeg så på filmen "Holiday In The Sun" med Mary-Kate og Ashley Olsen da jeg var mindre - som jeg var så fan av. Men det virker som dette landet har mye spennende å by på - flotte sandstrender og krystallklart vann!

<en>Aerial view of Atlantis, AQUAVENTURE, The Cove and The Reef</en>



Australia... er et land jeg har hatt lyst til å besøke lenge. Australia har så mye å by på innen kultur og natur - og det må jo være en flott kombinasjon! Dette står virkelig på lista mi over steder jeg skal besøke før jeg dør.





Svalbard... ser ut som en nydelig plass! Tenk så fantastisk å få se den naturen og klimaet som er der. Landet vårt har jammen mye fint å by på!





Sør-Afrika... Så moro det må være å reise helt sør i Afrika! Tenk å ta turen dit for å se på herlige dyr eller gå i flotte naturomgivelser i en av nasjonalparkene.





Island... Denne øya har så fantastisk mye fint å by på! Så spennende med vulkaner, oppvarmede basseng utendørs og en flott natur! Hit må jeg bare dra!





Hvor vil du reise?

Landsstevne - dag 3

God morgen! Nå er det opp og straks på jobb, før det er fri i helga!

Nest siste dagen på landsstevne for oss startet nok en gang tidlig om morgenen, og vi fikk en toppers dag med strålende vær! Det var blant annet NM i eksteriørbedømming av storfe, traktor og blomsterdekorering - i tillegg var det litt aktiviteter som fotball osv...


Campingområdet!















På kvelden var det premieutdeling etterfulgt av konsert med Jävlar på Kärek. Nok en kveld med god stemning og mye swing!





Hva er deres planer for dagen?

Landsstevne - dag 2

Dag 2 på landsstevne var enda bedre enn første dagen må jeg si. Sola steika fra tidlig på morgenen, så det var ikke mange minuttene etter halv åtte at jeg var ute av teltet. Det var så varmt, så da var det bare å starte dagen tidlig. Denne dagen var det flere tevlinger utover dagen, med blant annet NM i moped, spekematanretning og eksteriørbedømming av hest. Ja, vi tevler i veldig mye forskjellig - men så moro det er!















På kvelden var det duket for konsert i storteltet med Trang Fødsel, Erik & Kriss og Staysman & Lazz. FOR en stemning det var blant bygdeungdommen - Staysman ble jo til og med oss på nash i fylkesleirene. Det var moro det!







Hva gjør dere idag?

Vil du få et minne for livet?

// I samarbeid med EF språkreiser

Sommeren 2012 var jeg på mitt livs største eventyr så langt, nemlig språkreise. Jeg dro til St.Julians i Malta med EF, og fikk oppleve et nytt land sammen med mange nye venner. Det var en sommer fylt med sol, bading, sosialt, utflukter og MYE moro!





Allerede nå kan du bestille din språkreise for neste sommer om du er under 18 år, og få opptil 5000 kroner i rabatt. Er du for gammel for dette, kan du bestille språkkurs som har start hver eneste mandag hele året rundt! Du kan velge mellom hele 44 destinasjoner i 16 forskjellige land - så her er det noe for enhver smak.









Legg igjen en kommentar eller finn meg på facebook om du lurer på noe. Jeg jobber som EF ambassadør, og kan svare på en god del. Hvis du vil lese mer om språkreiser/språkkurs, gå inn på ef.no.

Har du vært på språkreise, eller kunne du tenke deg å oppleve det?
_____________________________________________________________
Bestill en gratis brosjyre HER. Nevner du navnet mitt (Kathrine Skaug) i bestillingen din får du rabatt.

Landsstevne - dag 1

God morgen! Seint i går kveld var jeg og kjæresten hjemme fra noen flotte dager på landsstevne i Surnadal. Dette arrangeres av Norges Bygdeungdomslag, så denne uka samles bygdeungdommen i Norge til en stor festival - for å tevle, se på konserter og ha det kjempegøy! Første dagen var det årsmøte med flere saker og debatter, i tillegg fikk vi trafikksikkerhetskurs av brannvesenet.







I løpet av dagen kom det en haug av ungdom, og på kvelden var det klart for 90-talls kveld med Dr. Bombay og Infinity! Det var helt topp stemning blant alle på konserten, og i tillegg i Vestfoldleieren vår etterpå.









En morsom dag med mye sprell og moro!

Hva er deres planer for dagen?
Har dere vært på landsstevne med NBU før?

Gøteborg - dag 3

Siste dagen i Gøteborg startet med frokost og pakke kofferten. Siden vi måtte sjekke ut av hotellet ganske tidlig, var det bare å legge bagasjen i bilen før vi tok trikken til Liseberg.











Siden vi begge er glad i både berg- og dalbaner og karuseller ble det flere turer i ulike attraksjoner - veldig moro! På ettermiddagen tok vi kjøreturen hjem, og stoppa innom Nordby-senteret for å handle inn litt billigvarer.

Gøteborg - dag 2

På fredag var det nok en dag i Gøteborg, og dagen startet med en deilig frokost på hotellet. Deretter bestemte vi oss å ta en tur med turistattraksjonen Paddan sightseeing. Dette er en båttur som går rundt i kanalene i byen, og vi fikk blant annet se flere historiske bygninger og annen info om steder å besøke.









Etter båttur tok vi oss en kikk i butikker, og spiste lunsj på en taco bar.



På ettermiddagen fant vi en times sightseeing-tur til med et tog, så vi bestemte oss for å ta dette.







På kvelden testet vi en ny restaurant i storgata hotellet lå, og makan til stor biffbit har jeg aldri vært borte i. Kan si jeg ble mett når det i tillegg var poteter ved siden av - men godt smakte det! Resten av kvelden ble brukt til å teste ut litt barer og puber.

Hva har dere gjort i helga?

Gøteborg - dag 1

God morgen! I går kveld kom jeg og kjæresten hjem fra tur til Gøteborg, hvor vi har vært i tre dager.

På torsdag reiste vi hjemmefra i elleve tiden, og var framme i Gøteborg rundt klokka fire etter litt stopp her og der. Da var det bare å finne hotellet, som lå midt i smørøye av Gøteborg. Det lå i samme gate som en haug av restauranter, barer, shoppingmuligheter, trikk og flere turistattraksjoner - bedre kunne det ikke blitt!





Etter vi hadde sjekket inn på Scandic Rubinen tok vi turen ut for å utforske byen litt nærmere. Vi var blant innom en stor park, hvor det så ut til at flere hadde satt seg ned for å nyte sola og roen sammen med venner.







Vi fant også Albert Åberg (eller Alfons Åberg på svensk) kulturhus! Vi var ikke innom her, men artig å se.







På kvelden var vi på restaurant "Lilla London" rett ved hotellet, hvor vi fikk servert en god middag! Etter dette testet vi ut hotellets egen takbar - som var full av folk og god stemning!

Har dere vært i Gøteborg?

Sverigetur

God morgen! Om ikke lenge setter jeg og kjæresten snuta mot Sverige, rettere sagt Gøteborg. Her skal vi tilbringe to netter på hotell, og se hva denne byen har å tilby. En ting er sikkert: siste dagen skal vi en tur innom Liseberg - det er vel nesten obligatorisk når man er her. Hvertfall når man elsker berg- og dalbaner!





Da jeg var på familietur til Gøteborg for noen år siden, var vi på en båt hvor vi fikk omvisning rundt i Gøteborg. Veldig spennende å få se mer av denne byen fra vannet! Vi var også innom en dyrepark med mye spennende liv!





Dere må gjerne si ifra om dere har noen tips til ting vi må teste ut, restauranter, turistattraksjoner, shopping - hva som helst!

Hva er deres planer for dagen?

Sneglehuset!

For et par uker siden var jeg og noen venninner i Danmark. Siden hu ene har familie der, var vi så heldige at vi fikk låne en feriehytte hele uka - billigere kunne det ikke blitt!

På veien hjem kjørte vi langs kysten, og var innom noe som ble kalt "sneglehuset". Ikke rart det har fått dette navnet, når vi så et stort hus var dekorert av skjell og sneglehus - så stilig! Inne var det en slags souvenir-butikk, og man kunne betale for en omvisning inne og i "bakgården" til sneglehuset. Vi valgte å droppe dette, men tror det hadde vært mye spennende å se.



Videre var vi innom en stor strand som lå nesten rett nedenfor sneglehuset. Helt nydelig! Men tross for at det blåste mye, var det null mennesker der.



Nå er det kveldsjobbing, så får komme meg avgårde. Ha en fin kveld!

Har dere sett noe lignende?
Har dere vært i Danmark?

Juli

Denne måneden skjer det litt av hvert, så tenkte å ta en liten oppsummering av hva jeg har satt av tid til



Gøteborg
Allerede neste uke drar jeg og kjæresten min på hotell i Göteborg to netter. Planene er ikke helt spikra enda, men det blir hvertfall en tur innom Liseberg siste dagen. I tillegg blir det nok å teste ut noen restauranter og andre turistattraksjoner. 



Jobbe
Jeg er nok ikke eneste som må jobbe i sommer. Men når man er student, er det greit å få fylt opp kontoen litt på sommeren og resten av året. Hvis dere skulle lure, så jobber jeg på Circle K i Horten.

70-årslag
Bestefaren min fyller 70 år i sommer, så derfor har han invitert med seg venner og familie på båttur gjennom noen sluser, med deilig servering og artigheter i Telemark allerede til helga. Så det blir nok koselig med feiring!



Landsstevne
I uke 29 skal jeg på mitt fjerde landsstevne med Norges Bygdeungdomslag. Dette er en uke med konserter, tevlinger og andre aktiviteter - hvor man kan bli f.eks norgesmester i moped eller spekematanretning, kjempeartig! Det er mange kjentfolk fra Vestfold som skal, så det blir nok moro.







80-årslag
Ikke bare bestefaren min fyller rundt år, men også bestefaren til kjæresten min fyller 80! Så da blir det feiring i Østfold også!

Hva er deres sommerplaner?

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017
hits